Larderen

Larderen is een kooktechniek waarbij voornamelijk vlees en wild worden doorregen met repen vers vet spek. Het heeft tot doel het uitdrogen van deze voedingsmiddelen te voorkomen en het malser te houden. Voor het larderen wordt gebruik gemaakt van een speciale lardeernaald of lardeerpen.

Larderen doe je vooral bij de wat grotere stukken vlees. Leg het vlees op de werkbank. Plaats stevige reepjes spek in de lardeernaald en trek de naald voorzichtig op regelmatige afstand van elkaar door het vlees.

Lees ook

  • Snelkookpan
    De snelkookpan wordt ook wel hogedrukpan genoemd, omdat het een afgesloten pan is waarin producten onder hoge druk worden gekookt. De temperatuur in de pan kan tot hoger
  • Warm houden
    In de keuken is het warm houden van producten een regelmatig voorkomend iets, meestal omdat niet alle voedsel gelijk klaar is. Soms is het nodig omdat een gerecht (vlees)
  • Geleren
    Geleren is het bedekken van gerechten met een gelei. Het wordt gedaan om een product te beschermen tegen uitdroging, om een product te verfraaien of om producten te binde