Barderen

Barderen is een kooktechniek waarbij voedingsmiddelen worden omwikkeld met spek om uitdroging tijdens het bereiden te voorkomen.

Voor het barderen kiest men zo vet mogelijke producten, bijvoorbeeld ontbijtspek. De magere gedeelten van het product worden bedekt met het spek. Bij kip is dat de kippenborst. Bij varkenshaas wordt het vlees helemaal rondom gebardeerd. Het spek wordt met bindtouw vastgebonden, zodat het tijdens het koken op zijn plaats blijft zitten.

Lees ook

  • Snijden
    Het snijden van ingrediƫnten is een van de meest voorkomende handelingen in de keuken. Om goed te kunnen snijden heb je een mes nodig. Een koksmes is een van de belangri
  • Raspen
    Raspen is het klein of tot poeder maken van een hard product met de bedoeling het product te kunnen verwerken in een gerecht. Raspen wordt gedaan om hele kleine delen va
  • Steengrillen
    Steengrillen is het bereiden van voedsel op een verhitte stenen plaat. De steen is meestal van graniet en wordt verwarmd tot een temperatuur van ongeveer 300 graden Celsi