Asperges met kaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Kook de in ruim water met in 15 minuten gaar.
- Laat de uitlekken en leg ze naast en half op elkaar op een vuurvaste schaal.
- Kook de hard, pel ze en snijd ze in vieren.
- Ontvel de , verwijder de zaadjes en pureer ze met de olie, azijn en tot een dressing.
- Breng de dressing op smaak met .
- Schenk de dressing over de .
- Verwarm de oven voor op 100 graden C.
- Snijd de kaas in repen en leg ze kruislings over de .
- Laat de kaas in het midden van de oven in 15 minuten smelten.
- Garneer het gerecht met de in vieren gesneden .
Ook lekker om te maken
-
Recept
Italiaanse barbecuesalade met witte en groene asperges440m
-
Recept
Asperges met ham en ei en een romige saus430m
-
Recept
Gemengde salade met Parmezaanse kaas415m
-
Recept
Kartoffelsalat met asperges en ei430m
-
Recept
Salade van asperges en haring met amandelen440m
-
Recept
Asperges met eiersaus435m
Variaties op Asperges met kaas
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Asperges met kaassaus | 1 | Groentegerechten |
Asperges met kaas en tomaten | 1 | Groentegerechten |
Asperges met kaas, tomaat en beenham | 1 | Groentegerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- jong kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in jong kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in balsamico-azijn en jong kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jong kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in balsamico-azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jong kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 134 kcal | 6% | 536 kcal |
Vetten | 7 g. | 11% | 28 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 6 g. | 2% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |