Croissant
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Broodgerechten
- Bereiden
- Kookboek van christina57
- 4 reviews
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Doe de in een kom en brokkel hier het in, gladroeren.
Voeg 2 eetlepels bloem toe. - Strooi er nu wat bloem en over en laat het ca. 15 min.
- afgedekt staan.
Vervolgens de rest van de , bloem, , het en en 1 eetlepel toevoegen. - Kneden tot een mooi glad en soepel deeg.
- Laat het deeg 20 min, rusten in de koelkast,
Kneed het deeg nogmaals een keer op een met bloem bestrooid aanrecht door. - De resterende boter erdoor mengen en van het deeg hoorntjes maken.
Dit gaat als volgt: - het deeg uitrollen.
- In het midden wat dikker houden en daarin een kruis snijden.
- Leg op het kruis de boter.
- Sla de hoeken over het deeg.
Deeg nu zo gelijkmatig uitrollen. - Niet te hard op het deeg drukken ander kan het deeg barsten.
De lap deeg vouwen in drie gelijke stukken, nog twee keer uitrolen en weer dichtvouwen. - Tussendoor steeds, 5 min.
- afgedekt in de koelkast laten rusten.
Het deeg uitrollen tot een rchthoek van 20 x 35 cm. - Hierbij het deeg voorzichtig oplichten en luchten zodat het deeg later niet krimpt.
- De rechthoek in de lengte halveren en in driehoeken snijden.
verder oprollen van de brede kant naar de punt toe
Leg de croissants op een bakblik bestrijk ze met de , Schuif het bakblik in de oven en bak ze op 200 graden C. (voorverwarmde oven) ca. 15 minuten gaar. - Eet ze lauw warm.
Het is echt niet zo moeilijk als het lijk.
Variaties op Croissant
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde croissantjes | 2 | Broodgerechten |
Italiaanse croissant | 2 | Lunchgerechten |
Croissantring vegetarisch | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in tarwebloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (4)
Croissant heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 4 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 389 kcal | 19% | 1556 kcal |
Vetten | 15 g. | 22% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 7 g. | 35% | 28 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 13% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 26% | 4 g. |
Koolhydraten | 49 g. | 19% | 196 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 5 mg. | 0% | 20 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |