Er bestaan 2 versies over de herkomst van dit heksenbrood.
Volgens de eerste is dit het soort brood dat heksen eten na een tochtje per bezemsteel door een koude Halloween-nacht.
Het zou evenwel ook kunnen dat dit brood zo lekker is dat zijn griezelige naam andere eters op afstand moet houden.
Want na één hap van deze lekkernij ben je niet meer geneigd met een ander te delen.
Vooral vers uit de oven is dit volkorenbrood, bestreken met gesmolten en belegd met ui, champignons(1 stuk) en pittige kaas(200 gram), echt onweerstaanbaar.
Hoe ga je te werk?
Voeg de ingrediënten voor het deeg(1 stuk) samen en kneed 20 minuten met de hand, met een kneedmachine of met een broodmachine.
Bedek het deeg(1 stuk) met een vel plastic en laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verdeel het deeg(1 stuk) in 3 gelijke stukken.
Rol elk stuk rechthoekig uit tot een dikte van 1,5 cm. (Ik maak ronde vormen) Leg de deegplakken op een ingevette bakplaat en bestrijk ze lichtjes met de gesmolten boter(50 gram)(15 gram).
Beleg met de fijngehakte uitjes en de champignons(1 stuk).
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Geen overeenkomsten gevonden.
Koemelk
deeg, boter, kruiden, boter, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, boter, kaas
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, boter, kaas
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.