Krentenbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 50 graden C.
    Doe de /rozijnen in een bakje met lauw/warm .
    Roer de , , en door elkaar in een kom.
    Maak in het midden van de kom een holletje.
    Strooi langs de rand het .
    Doe de en de in het holletje.
    Roer tot het te droog wordt.
    Voeg met kleine beetjes het toe tot het een plakkerig deeg wordt.
    Voeg de /rozijnen toe.
    Doe het geheel in een ingevette cakevorm.
    Laat 60 minuten op 50 graden C.
  2. rijzen.
    Bak daarna in 45 minuten op 200 graden C.
  3. af
    Afgekoeld het lekkerste.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Krentenbrood

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Krentenbrood
VariatieAantalGang
Krentenbrood2Broodgerechten
Krentenbroodsandwich met marmelade en jonge kaas1Sandwiches
Oma's krentenbrood1Broodgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (14)

Krentenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies
RESET

@Kimberly: Mijn oven kan ook niet op 50 graden. Ik heb hem op de kachel gezet met een vleesthermometer er in. Het brood werd ongeveer 60 graden na een uurtje, en is prima gerezen.
Jascha 24 maart 2014
Oh heerlijk! Ik heb het recept iets aangepast trouwens. De rozijnen (330 gram) heb ik laten wellen in rum. Verder heb ik nog een ongezouten notenmix erdoor gedaan niet kapot maken die noten gewoon in... Lees reactie
Marlies 27 februari 2014
Dank je wel voor dit recept Ik ga het proberen.
Nell 26 oktober 2013
Hoeveel krenten/rozijnen moeten erin?
Hermine 29 maart 2013
Mijn oven kan ik niet instellen op 50 graden, is er wat anders dat ik kan doen om het te laten rijzen?
Kimberly 27 januari 2013
Hoeveel krenten gebruik je voor een krentebrood?
Hans 24 december 2012
Erg lekker brood.
Hans 7 december 2012
Met glutenvrije bloem is dit ook een lekkere verrassing. Op 180 graden is ook voor mij perfedt, maar die verschillen in ovens zie je wel vaker.
Judith 1 september 2012
Heerlijk broodje! Met dit minimale aantal ingredienten. Ik heb er in plaats van bruine suiker, kandij suiker in gedaan. Dat geeft het brood op sommige plekjes een heerlijk zoete smaak. Ik laat hem op ... Lees reactie
Anja Groenendijk 24 juni 2012
Erg lekker krentenbrood. Heb er spijs in gedaan, het gezin vond het erg lekker!
aknoli 8 maart 2012
Perfect recept, Heb wel het advies overgenomen van Marcella, 45 min op 180 graden geeft ook al een zeer knapperige korst met een mooie donkerbruine kleur. Laat de rozijnen en krenten niet te nat, an... Lees reactie
John de Rooij 27 februari 2012
Je kunt dit recept geschikt maken voor mensen met een koemelkallergie door in plaats van gewone melk sojamelk te gebruiken.
Edith 19 december 2011
Heel lekker maar ik bakte op 200C en de korst is te hard. Geeft 180C wellicht betere resultaten?
Marcella Evans 22 november 2011
Ik vond hem warm het lekkerst!
28 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
722 kcal
36%2888 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
148 g.
57%592 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Krentenbrood