Krentenbrood
- Herkomst Nederland
- Categorie Broodgerechten
- Krentenbrood recepten
- Bereiden
- Kookboek van speelspoesje
- 14 reviews
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 50 graden C.
Doe de /rozijnen in een bakje met lauw/warm .
Roer de , , en door elkaar in een kom.
Maak in het midden van de kom een holletje.
Strooi langs de rand het .
Doe de en de in het holletje.
Roer tot het te droog wordt.
Voeg met kleine beetjes het toe tot het een plakkerig deeg wordt.
Voeg de /rozijnen toe.
Doe het geheel in een ingevette cakevorm.
Laat 60 minuten op 50 graden C. - rijzen.
Bak daarna in 45 minuten op 200 graden C. - af
Afgekoeld het lekkerste.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Krentenbrood41u
Variaties op Krentenbrood
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Krentenbrood | 2 | Broodgerechten |
Krentenbroodsandwich met marmelade en jonge kaas | 1 | Sandwiches |
Oma's krentenbrood | 1 | Broodgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (14)
Krentenbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.4 / 10 in 14 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 722 kcal | 36% | 2888 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 148 g. | 57% | 592 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |