Maak van de , het , de , de geraspte citroenschil, het , de , de lauwe en de gesmolten een soepel deeg.
Laat het deeg op een tamelijk warme, vochtige, tochtvrije plaats rijzen (30 à 45 minuten).
Wel de krenten(150 gram) en rozijnen(150 gram), laat ze uitlekken en drogen.
De droge krenten(150 gram) en rozijnen(150 gram), de gesnipperde sukade(25 gram) en de oranjesnippers in het deeg vouwen en erdoor kneden.
Duw het deeg uit tot een dikke, ronde plak.
Leg ze op een ingevet bakblik , leg de rol amandelpers ongeveer in het midden en sla het deeg zodanig dubbel dat het omgeslagen gedeelte iets kleiner is dan het onderste.
Laat het deeg opnieuw rijzen (30 à 45 minuten); bestrijk het daarna dun met boter(50 gram)(75 gram).
Het bakblik in een zeer hete oven ( 220 °C) plaatsen, het brood gaar en bruin laten worden (30 minuten).
Besprenkel het brood in de oven met vrij veel water, laat het daarna nog enige minuten in de hete oven staan en laat het op een rooster afkoelen.
Intussen het brood enige keren met boter(50 gram)(75 gram) bestrijken en dik met gezeefde poedersuiker bestrooien.
Bind ter decoratie het rode lint om het brood en steek het takje hulst ertussen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
melk, boter, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Geen overeenkomsten gevonden.
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (3)
Traditioneel kerstbrood heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 3 recensies RESET
Dit recept wordt een natte boel. Beter is 500 gram bloem. Verder prima recept.
Bas 24 december 2011
Heb je dit kerstbrood ook gemaakt? lijkt mij wel goed, ik zie alleen tegen dat 2x rijzen op. Bij mij lukt dat nooit. groetjes christina57
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.