In een kommetje verse doen en losmaken. 1 eetlepel en 1 eetlepel bloem(500 gram) erbij doen en mengen.
Dan 1 kopje lauwe melk toevoegen en los roeren.
Op een warme plek afgedekt laten rijzen.
In een grote kom bloem(500 gram) vermengen met een mespuntje zout, citroenschil(1 stuk), vanillesuiker(1 zakje) en citroenrasp doorheen mengen.
Boter(125 gram) verwarmen totdat hij dik vloeibaar is.
Iets laten afkoelen, losgeklopte eierdooiers(3) en de rest van de suiker(1 stuk)(100 gram) toevoegen.
Vermengen met bloem(500 gram) en tot een stevig deeg bereiden, met bloem(500 gram) bestrooien en afgedekt met een theedoek nog verder laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 200 graden C.
Kneed nu rozijnen(50 gram),walnoten(1 handvol) en een deel van de amandelen(50 gram) door het gerezen deeg en verdeel het in 9 stukken.Maak van elk stuk een lange dunne rol.
Vlecht eerst 4 rollen, leg het voorzichtig op de ingevette bakplaat en vlak het in het midden met de hand wat af.
Leg daarop een vlecht van 3 rollen, vlak deze in het midden wat af, laat de zijkanten iets breder.
Leg hier bovenop de 2 gevlochten rollen,de uiteinden van de onderkant vastdrukken,zodat ze niet losgaan.
Laat het brood nog 10 min rijzen, bestrijk het met losgeklopt ei(1 stuk) en strooi er amandelstrooisel over.
Steek vanaf boven op een afstand van ca. 8 cm satestokjes erin zodat de bovenlagen niet afglijden tijdens het bakken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
suiker, vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
eierdooiers en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
amandelen en walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.