Vnocka is een tsjechisch kerstbrood

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. In een kommetje verse doen en losmaken. 1 eetlepel en 1 eetlepel erbij doen en mengen.
  2. Dan 1 kopje lauwe melk toevoegen en los roeren.
  3. Op een warme plek afgedekt laten rijzen.
  4. In een grote kom vermengen met een mespuntje zout, , en citroenrasp doorheen mengen.
  5. verwarmen totdat hij dik vloeibaar is.
  6. Iets laten afkoelen, losgeklopte en de rest van de toevoegen.
  7. Vermengen met en tot een stevig deeg bereiden, met bestrooien en afgedekt met een theedoek nog verder laten rijzen.
  8. Oven voorverwarmen op 200 graden C.
  9. Kneed nu , en een deel van de door het gerezen deeg en verdeel het in 9 stukken.Maak van elk stuk een lange dunne rol.
  10. Vlecht eerst 4 rollen, leg het voorzichtig op de ingevette bakplaat en vlak het in het midden met de hand wat af.
  11. Leg daarop een vlecht van 3 rollen, vlak deze in het midden wat af, laat de zijkanten iets breder.
  12. Leg hier bovenop de 2 gevlochten rollen,de uiteinden van de onderkant vastdrukken,zodat ze niet losgaan.
  13. Laat het brood nog 10 min rijzen, bestrijk het met losgeklopt en strooi er amandelstrooisel over.
  14. Steek vanaf boven op een afstand van ca. 8 cm satestokjes erin zodat de bovenlagen niet afglijden tijdens het bakken.
  15. De baktijd bedraagt 60 min.
  16. Als je er een satestokje uittrekt voel je of het deeg al doorgebakken is en het stokje droog is.
  17. Afgekoeld kerstbrood bestrooien met .
  18. Dit brood wordt in Tsjechië op 24 december gegeten.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • suiker, vanillesuiker, suiker, poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eierdooiers en ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelen en walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, poedersuiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3500 kcal
175%3500 kcal
Vetten
144 g.
206%144 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
424 g.
163%424 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
107 g.
119%107 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vnocka is een tsjechisch kerstbrood