Falafel

Ingrediënten

+ -
print

Voor 30 stuks:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Week de een hele nacht, of minimaal 4 uur in 7,5 deciliter water.
  2. Laat ze uitlekken en doe ze in een keukenmachine.
  3. Pureer ze in 30 seconden fijn.
  4. Voeg de , knoflook, , , , het , 1 eetlepel water en zout en peper toe.
  5. Pureer alles nog 10 seconden tot het mengsel een grove massa vormt.
  6. Dek het af en laat het 30 minuten staan.
  7. Rol met de handen balletjes van 1 eetlepel van het mengsel (druk daarbij het overtollige vocht eruit).
  8. Frituur de falafelballetjes voorzichtig met 5 tegelijk gedurende 3-4 minuten in de hete van 180 graden C.
  9. Schep de balletjes als ze bruin zijn met de schuimspaan uit de en laat ze goed uitlekken.
  10. Serveer ze met turks brood, tabbouleh en hummus.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Falafel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Falafel
VariatieAantalGang
Falafelburgers met sesamzaad1Vegetarisch
Falafel1Hapjes
Falafel van kikkererwten en tuinbonen1Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bakpoeder
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (16)

Falafel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 16 recensies
RESET

Weet iemand of ik ook alleen kikkererwten meel kan gebruiken ipv de kikkererwten?
M Smits 3 februari 2014
Mijn falafel mislukt nooit, maar ik gebruik zelf geweekte kikkererwten of zelf geweekte tuinbonen (ook heel lekker). Kikkererwten in blik of pot zijn al gekookt, waardoor de bindmiddelen in de erwt ni... Lees reactie
Gerard 3 januari 2014
Ik had gisteren ook het probleem dat ze uit elkaar vielen. Toen ik het vuur hoger zette en er minder tegelijk in de pan deed ging het al veel beter, omdat de buitenkant snel dichtschroeide voordat ze ... Lees reactie
Liko 11 juli 2013
En dan nog even over het bakpoeder. Als je peulvruchten met een schepje bakpoeder weekt zijn ze eerder zacht en de schil zachter. Echter voor het koken goed spoelen anders krijg je een enorme schuimvo... Lees reactie
kookange 24 mei 2013
Dit recept heb ik gemaakt met reeds geweekte kikkererwten uit blik. Geen enkel probleem. Tien minuten laten uitlekken, alle ingredienten fijngemalen in een keukenmachine, en direkt balletjes gemaakt. ... Lees reactie
Kookange 24 mei 2013
Ja sorry hoor, maar mijn ballen vielen echt gelijk uitelkaar. Het leek net of ze weg smolten als bruisende boter in de pan. Heeft iemand enig idee waar het aan kan liggen? Ik heb wel kikker-erwten uit... Lees reactie
Ome Laffel 21 februari 2013
De kikkererwten malen in een gehaktmolen en alle kruiden mee malen. Wij doen er een spaanse groene peper doorheen en wat paneermeel. Bij ons vallen ze nooit uit elkaar. Wel een poosje de massa late... Lees reactie
Joop 30 november 2012
Goed koud laten worden in de koelkast of vriezer voordat je de falafelballetjes in de hete olie gooit, dan vallen ze niet meteen uit elkaar. Als de olie goed op temperatuur is schroeit de buitenka... Lees reactie
Bacxelaer 16 september 2012
Een beetje water bijgedaan, want het was erg droog. Daarna een paar beschuiten verkruimeld en erdoor gedaan samen met wat sesam. Toen kon ik er natte balletje van kneden. Dit in de frituur gedaan en... Lees reactie
Talitha 22 april 2012
Het is belangrijk dat je gedroogde kikkererwten gebruikt en deze een nacht laat wellen. Als je de gewelde variant uit een potje koopt vallen ze uit elkaar. Ik maak ze altijd zonder enig bindmiddel (ei... Lees reactie
22 maart 2012
Ik heb ook volgens recept gewerkt en ze vielen uit elkaar. Wat meel door de massa gekneed tot het wat stevig aanvoelde, ging ietsiepietsie beter. Volgens mij moet er meer in. Hoe moet het eigenlijk?
Bakra 13 maart 2012
Het ging in èèn keer goed, zelf een beetje melk er er bij gedaan. Blijf een Hollander ;-) maar zo bleef het goed bij elkaar. Een Top recept bedankt!
Karsten 23 februari 2012
Gewoon meel door heen en dan goed kneden en vervolgens platte hamburgers maken en dan met paneer en meel rollen.
Naa 1 februari 2012
Je moet ze weken met de bakpoeder en dit niet als ingrediënt toevoegen. Zo wordt het in Israël gedaan. dan worden de kikkererwten een beetje "gegaard" noemen ze dat.
Mar 20 november 2011
Gewoon wat bloem door de massa kneden (en ietsiepietsie olijfolie) totdat het stevig aanvoelt, balletjes maken (of kleine platte hamburgertjes) en nog even snel door wat meel rollen alvorens het te fr... Lees reactie
26 augustus 2011
Ik heb volgens recept gewerkt maar ze vielen finaal uit elkaar. Weet iemand misschien wat ermis gegaan zou kunnen zijn? Later heb ik het nog met ei en paneer gedaan en toen werd het beter. Ik wil ze e... Lees reactie
jaine1985a 9 mei 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1022 kcal
51%4088 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Falafel