Parmigiana

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Rasp
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Dit is een typisch Italiaanse schotel uit zuid Italie!
  2. Het is heerlijk een soort oven schotel met gebakken , lekker zelfgemaakte tomatensaus en en ( parmezaanse kaas).
  3. Was de , droog ze en snijd plakjes in de lengte, doe er zout op en laat ze ong. 1 uur rusten.
  4. Zo gaat de bittere smaak van de weg.
  5. Was de weer om het bittere water weg te wassen.
  6. Draai alle plakjes eerst in de en dan door het ei.
  7. Dan laat je in een pan met hete olie, de aan beide kanten bakken totdat ze lekker krokant worden.
  8. Doe het vervolgens uit de olie en leg ze op keukenrol.
  9. Nu begin je met de zelfgemaakte tomatensaus:
  10. Snijd de in stukjes, en laat in fruiten.
  11. Dan pureer je de gepelde of gewoon met vork beetje stampen.
  12. Doe het bij de gefruite .
  13. Zet het vuur wat lager.
  14. Als het kookt, doe je er zout naar gevoel, 2 theelepels (dan is het niet te bitter).
  15. Na 10 min.
  16. doe je er basilicum bij.
  17. Proef of goed is en laat op zacht vuur nog 5 min.
  18. Verwarm de oven op 180 graden C.
  19. Snijd de in plakjes.
  20. En als de of grana niet geraspen is, rasp het!
  21. Pak een ovenschaal (ik gebruik een vierkante).
  22. Begin met de lagen:
  23. Als eerst een laag met gebakken , dan doe je er een laag tomatensaus op, dan doe je geraspte kaas en dan .
  24. Beetje en zout erop.
  25. Ga zo door tot de ingrediënten op zijn.
  26. Laatste laag moet de tomatensaus zijn met de kaas erop en en beetje zout.
  27. Doe in de oven tot je ziet dat de kaas aan het kleuren is.
  28. Haal het eruit, versier met basilicum, nog een beetje en zout erop en serveer.
  29. Je kan het warm eten.
  30. Het is heel gebruikelijk om koud te eten, gewoon kamertemperatuur.
  31. Echt heerlijk en makkelijk voor veel mensen of voor picknick gebruiken wij het ook.
  32. Serveer met lekker brood!
25
25
25

Variaties op Parmigiana

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Parmigiana
VariatieAantalGang
Parmigiana met courgette1Ovenschotels
Parmigiana met aubergine1Ovenschotels
Chicken Parmigiana1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • mozzarella is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
232 kcal
11%1392 kcal
Vetten
11 g.
16%66 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
20 g.
8%120 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Parmigiana