Zuid-Afrikaanse bobotie
- Herkomst Zuid-afrika
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bobotie recepten
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- 4 reviews
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Verwarm oven voor op 180 graden C.
- Kook de boontjes in ca 20 minuten beetgaat en giet ze af.
- Fruit de tot lichtbruin in een beetje boter.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Week het brood in de en druk er zoveel mogelijk weer uit.
- Maak brood fijn.
- Meng alle bestanddelen, (behalve 1 ei, , ) met het gehakt-uimengsel.
- Mengsel in ingevette ovenschotel scheppen.
- Steek de laurier op de zij recht in het mengsel.
- Bak alles ca 45 minuten in de oven.
- Klop het overige ei met de en verdeel dit over de schotel een halfuur voordat de schotel uit de oven gaat en schep alles even goed door.
- Indien nodig aanvullen met wat extra water.
- Lekker met (gele) rijst, krieltjes en zelfs frietjes.
- Aanvulling:
- Door de bobotie met te maken, wordt het geheel wat milder van smaak waardoor het ook uitermate geschikt is voor kinderen.
- Met de creme fraiche krijg je een meer uitgesproken licht-zurige smaak.
- Tip 1:
- Voor een aansluitend tintje van de rijst, kun je een handjevol gewelde rozijntjes aan de rijst toevoegen.
- Tip 2:
- Een lekkere, frisse salade doet het altijd goed bij bobotie.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Echte Zuid-Afrikaanse Bobotie41u20m
-
Recept
Zuidafrikaanse maaltijd: Bobotie en Blatjang41u30m
-
Recept
Bobotie41u15m
-
Recept
Zoete bobotie445m
-
Recept
Bobotie425m
-
Recept
Bobotie (studentenkost)41u15m
Variaties op Zuid-Afrikaanse bobotie
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Echte Zuid-Afrikaanse Bobotie | 1 | Ovenschotels |
Zuid-Afrikaanse Bobotie a la Willemieke | 1 | Stoofschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- witbrood is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- melk en slagroom is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (4)
Zuid-Afrikaanse bobotie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 86 kcal | 4% | 344 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 3% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |