Roti

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Magnetron
  • Pan

Bereidingswijze

  1. snijden en knoflook fijn snijden.
    schillen en in vieren snijden en 10 minuten voorkoken.
    schoonmaken en in stukjes snijden.
    Kip met en en knoflook insmeren.
    Kip bakken in tot ze begint te kleuren.
    Overgebleven ui, en knoflook erbij doen en even meebakken.
    Vuur temperen en en toevoegen.
    Water (400 milliliter) erbij en geheel aan de kook brengen.
    De boontjes erbij, weer aan de kook brengen en met de deksel op de pan 10 minuten laten stoven.
    de laatste 15 min.
  2. mee laten stoven (let op dat heel blijft).
    Dan deksel eraf en wat laten inkoken, of juist wat water toevoegen wanneer alles al te droog is geworden.
    Eitjes hard koken, pellen en met satéprikker gaatjes prikken en de eitje in de pan leggen zodat de kerrie erin kan trekken.
    Het geheel is klaar als de aardappelen gaar zijn.
    pannekoek 1 min.
  3. in magnetron verwarmen op 1000 watt.
    Schep de kip, groente en aardappel mengsel op een bord en serveer de naast 't bord erbij.
    Dit gerecht dient met de handen te worden gegeten.
25
25
25

Variaties op Roti

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Roti
VariatieAantalGang
Roti Kukus2Taart en gebak
Roti kip2Gevogelte
Roti2Wraps

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (16)

Roti heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 16 recensies
RESET

IK ZOU HET PERSOONLIJK MET KIPPENDIJFILET GEDAAN HEBBEN VIND IK VEEL LEKKERDER VLEES VAN DE KIP
mknol73 13 november 2016
Uitstekend recept, goed aangegeven. En inderdaad is zijn de vellen de roti. Ik vind zelf de lekkerste roti met lamsvlees en veel sambal.
Opa Gerrit 15 mei 2014
In plaats van sperziebonen. Kouseband ;)
Rebel 23 november 2013
Als je Bara-meel gebruikt, ben je ook wat sneller klaar. Bara-meel is te verkrijgen in de toko en bak het alsof je pannenkoeken maakt; soms doe ik een ei doorheen en maak flensjes; dat is echter pers... Lees reactie
Barbara Metz 25 juni 2013
De roti maak je met zelfrijzend bakmeel zonnebloemolie en water 5 eetlepels olie 300 gram zelfrijzend bakmeel en 15 eetlepels warm water en dan goed kneden als het te grof is iets meer water en olie e... Lees reactie
Vinay 21 juni 2013
Normaal gaat er ook nog tomatenpuree in.
Mila 1 juni 2013
Het zijn geen rotipannekoeken/ rotiplaten... dat zijn juist de roties!
Sher 26 mei 2013
Helemaal top!
Rosanne 2 mei 2013
Super lekker! laat het wel wat langer stoven dan word de kip nog zachter en handige tip gebruik vastkokende aardappelen die kunnen langer stoven en nemen dan meer smaak aan. En snijbonen doen ook het ... Lees reactie
Jenny 26 april 2013
Je bent vergeten te vermelden hoeveel water we moeten toevoegen. Zelf nu maar een halve liter gedaan. Hopelijk is dat genoeg, en anders voegen we nog wat toe. Haal je de kip voor het eten van het bot ... Lees reactie
Annelies 14 januari 2013
Diepvries roti pannenkoeken bij de toko halen.
28 november 2012
Hmm ziet er goed uit al zou ik ook zelf de pannekoeken willen maken en niet kant en klaar halen ... dus een recept voor de pannekoeken zou ook fijn zijn geweest om de boel compleet te maken.
Marco 6 september 2012
Stap voor stap goed aangegeven om het roti recept te maken. Ga het vanmiddag proberen.
Robert 13 augustus 2012
Ga het vanavond proberen.
Richard 22 april 2012
De kunst is om die roti vellen te maken, niet hoe je het vlees klaarmaakt ;-)
Laxmie 26 oktober 2011
Heerlijk makkelijk recept. Ben hem nu aan het koken.
29 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
583 kcal
29%2332 kcal
Vetten
30 g.
42%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Roti