Roti
- Herkomst Suriname
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Roti recepten
- Bereiden
- Kookboek van tara
- 16 reviews
Keukenspullen
- Magnetron
- Pan
Bereidingswijze
- snijden en knoflook fijn snijden.
schillen en in vieren snijden en 10 minuten voorkoken.
schoonmaken en in stukjes snijden.
Kip met en en knoflook insmeren.
Kip bakken in tot ze begint te kleuren.
Overgebleven ui, en knoflook erbij doen en even meebakken.
Vuur temperen en en toevoegen.
Water (400 milliliter) erbij en geheel aan de kook brengen.
De boontjes erbij, weer aan de kook brengen en met de deksel op de pan 10 minuten laten stoven.
de laatste 15 min. - mee laten stoven (let op dat heel blijft).
Dan deksel eraf en wat laten inkoken, of juist wat water toevoegen wanneer alles al te droog is geworden.
Eitjes hard koken, pellen en met satéprikker gaatjes prikken en de eitje in de pan leggen zodat de kerrie erin kan trekken.
Het geheel is klaar als de aardappelen gaar zijn.
pannekoek 1 min. - in magnetron verwarmen op 1000 watt.
Schep de kip, groente en aardappel mengsel op een bord en serveer de naast 't bord erbij.
Dit gerecht dient met de handen te worden gegeten.
Ook lekker om te maken
Variaties op Roti
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Roti Kukus | 2 | Taart en gebak |
Roti kip | 2 | Gevogelte |
Roti | 2 | Wraps |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (16)
Roti heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 16 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 583 kcal | 29% | 2332 kcal |
Vetten | 30 g. | 42% | 120 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |