Gevulde champignons
- Herkomst Spanje
- Categorie Tapas
Bijpassend: cocktails - Bereiden
- Kookboek van katrien-spanje
- 3 reviews
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Oven
- Vuurvaste schaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Maak de schoon, verwijder de stelen en snijd deze fijn.
- Zet de 'hoedjes' apart.
- Bak de zeer fijn gesneden blokjes serranoham licht uit in een koekenpan met wat olie.
- Neem ze uit de pan.
- Snijd de ui en fijn en bak in dezelfde koekenpan met olie, eerst de ui en voeg dan de toe.
- Voeg hier tevens de fijn gesneden knoflook aan toe.
- Als dit zo goed als gaar is, voeg dan de fijn gesneden champignonstelen en de en toe en bak mee totdat het grootste deel van het vocht verdampt is.
- Voeg de hamblokjes toe.
- Bak dit op laag vuur gedurende ca. 8 minuten.
- Snijd de zeer fijn en voeg dit op het laatste toe aan het mengsel.
- Eventueel op smaak brengen met en .
- Zet de champignonhoedjes in een vuurvaste schaal en vul ze met het mengsel en leg er een stukje kaas op.
- Schenk op de bodem een klein laagje witte .
- Zet de schaal in een voor verwarmde oven en bak gedurende 10-20 minuten (afhankelijk van de grootte van de ) tot de gaar zijn.
- Serveer warm.
- Lekker met vers stokbrood.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gevulde champignons
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde champignons | 12 | Bijgerechten |
Met gamba’s gevulde champignons in filodeeg | 1 | Bijgerechten |
Gevulde champignons met roomkaas | 1 | Voorgerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (3)
Gevulde champignons heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 106 kcal | 5% | 636 kcal |
Vetten | 3 g. | 4% | 18 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 3% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |