Mexicaanse Burrito’s

Ingrediënten

+ -
print

Voor de Burrito's:

Voor de tomatensalsa:

Voor de Guacamole:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Vulling voor de burrito's:
  2. Kook de gaar in water met het .
  3. Laat de kip afkoelen en houd de bouillon apart.
  4. Snijd de in vieren en bak deze in wat boter of olie.
  5. Pluis de afgekoelde kip en voeg toe aan de .
  6. Bak even mee.
  7. Laat de maïs uitlekken en voeg toe.
  8. Dit kan een dag van tevoren al gemaakt worden.
  9. De salsa:
  10. Snijd de en knoflook fijn en bak in wat olie.
  11. Snijd de verse in blokjes en voeg toe.
  12. Snijd de gegrilde in reepjes en voeg toe.
  13. Hak ondertussen de en fijn.
  14. Voeg de en de toe aan het -paprikamengsel.
  15. Roer de erdoor en het zakje burritokruiden.
  16. Voeg een wat van de achtergehouden bouillon van de kipfilet toe om een saus te maken en laat dit nog een minuut of 10 pruttelen.
  17. Roer als laatste de en toe.
  18. Proef en maak op smaak met peper en zout.
  19. Af laten koelen en in de koelkast zetten.
  20. Dit is koud ook erg lekker met tortillachips of op brood met .
  21. De guacamole:
  22. Hak in een keukenmachine de , knoflook en het vruchtvlees van de fijn.
  23. Ontvel en ontpit de tomaat en snijd deze in blokjes.
  24. Roer ze met het limoensap door het mengsel en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  25. Vul de tortillavellen met het kipmengsel en rol ze op.
  26. Leg ze in een beboterde ovenschaal.
  27. Giet de salsa erover en bedek dit met de geraspte .
  28. Zet 25 minuten in de oven van ongeveer 180 graden.
  29. Serveer met een salade en rijst of tortillachips.
  30. Laat de gasten zelf de guacamole en zure op hun burrito smeren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in tortilla en bouillonblokje
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • bouillonblokje en kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room en kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • room en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
207 kcal
10%1242 kcal
Vetten
6 g.
9%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
21 g.
8%126 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Mexicaanse Burrito’s