Mini burger
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten voor de kleintjes
- Bereiden
- Kookboek van jantjebart
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
Bereidingswijze
- Meng het gehakt met de kipkruiden en kneed het goed door elkaar.
- Maak 10 gelijke balletjes van het mengsel en druk ze een beetje plat.
- Verhit de boter in de koekenpan.
- Bak de miniburgers ongeveer 4 minuten aan iedere kant.
- Snijd de broodjes open en besmeer ze met .
- Verdeel de sla over de onderste helften.
- Leg de kalkoenburgers op de broodjes en doe er lekker veel curryketchup op.
- Leg op iedere burger 2 chips en zet de bovenkant van het broodje erop.
- Prik de vlaggetjes door de tomaatjes en zet ze op de broodjes.
Variaties op Mini burger
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Vegetarische mini burgers (glutenvrij) | 1 | Vegetarisch |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
- curry past niet in een suiker-arm dieet.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in boter of margarine
- Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
- boter of margarine en mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter of margarine
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter of margarine en mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in boter of margarine en mayonaise
- Sporen van vis kunnen voorkomen in boter of margarine
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 416 kcal | 20% | 416 kcal |
Vetten | 41 g. | 58% | 41 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 44 g. | 16% | 44 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |