Appel-charlotte
- Herkomst Nederland
- Categorie Nagerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Schaaf de in flinterdunne plakjes en leg ze direct in water met een beetje .
- Breng 5 deciliter water met de suiker, citroenschil en aan de kook tot de suiker is opgelost.
- Voeg een deel van de appelschijfjes toe en verwarm ze ca 30 seconden tot ze net zacht zijn.
- Laat ze op een doek uitlekken.
- Kook op deze manier alle appelschijfjes.
- Pas op dat ze niet breken!
- Verwarm voor de de met de .
- Klop de los met de , suiker en .
- Schenk het hete melkmengsel eronder roeren bij.
- Schenk daarna dit mengsel terug in de pan laat het op heel acht vuur enigszins binden.
- Week de blaadjes ca. 5 minuten in ruim koud water.
- Verwarm de en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
- Roer dit mengsel door de en laat afkoelen tot het mengsel net lobbig is.
- Bekleed een ronde vorm 16-18 cm doorsnede en 6-7 cm hoogte met de plakjes .
- Laat de plakjes over de rand hangen.
- Schep de lobbige in de vorm en dek de bovenkant af met plakjes .
- Laat de charlotte minstens 2 uur in de koelkast opstijven en stort hem voor serveren.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- custard kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- custard kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 639 kcal | 31% | 2556 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 76 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 102 g. | 39% | 408 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |