Crême Brulée
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Nagerechten
- Creme brulee recepten
- Bereiden
- Kookboek van hfbrons
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
- Brander
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Voorbereiding Meng met de 150 gram .
- Voeg onder voortdurend roeren 100 milliliter room toe.
- Verwarm intussen de rest van de room tesamen met en doe hierin het uitgeschraapte merg en de restanten van de .
- Denk erom niet aan de kook brengen!
- Giet de vloeistof door een zeef en doe het onder voortdurend roeren bij het eigeelmengsel.
- Neem een pan met holle bodem en ga de vla onder flink roeren op een klein vuur verwarmen totdat ze dik wordt.
- Controle:
- Een spatel in de vloeistof dopen een horizontale streep met een vinger over de spatel trekken.
- Gaat de vla niet doorlopen dan is de Crême Brulée klaar.
- De vla in ronde stenen bakjes doen en afkoelen in de koeling.
- Vlak voor gebruik over elk bakje een eetlepel strooien en dit met een brander caramelliseren, zodat het bruin en knapperig wordt.
- Gelijk opdienen.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Creme brulee445m
-
Recept
Crème brûlée43u45m
-
Recept
Crème brûlée455m
-
Recept
Crême Catalana42u
-
Recept
Crème brûlée42u55m
-
Recept
Driedubbele créme brulee46u40m
Variaties op Crême Brulée
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Creme brulee | 14 | Kerst |
Crème brûlée met kersen en rum | 2 | Kerst |
Crème brulée met perziken | 1 | Nagerechten |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eierdooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- slagroom en melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- slagroom en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 156 kcal | 7% | 936 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 150 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |