De en citroen(1 stuk)(1 stuk) met de dunschiller schillen.
Alle ingrediënten opkoken en dan 2 uur laten trekken.
Daarna door een zeef passeren.
Appelsoep:
Het klokhuis uit de appels(4) verwijderen en ongeschild in stukken snijden.
Samen met 60 mililiter gemolten suiker(100 milliliter)(60 milliliter)(200 gram)(1 stuk) en de rest van de ingrediënten pureren.
Limoen basilicumijs:
Gelantine in koud water weken, dan goed uitknijpen en in een pannetje licht verwarmen.
Het ei(1 stuk) splitsen, limoensap(100 milliliter), citroensap, wijn(200 milliliter)(50 milliliter)(200 milliliter), eiwit en gelantine in een kom mixen.
Alles in de ijsmachine doen en 1/8 liter apart houden.
Voor dat het ijs klaar is, de basilicum en de 1/8 liter goed pureren en bij het ijs doen.
Alles goed laten verwerken totdat het ijs helemaal klaar is.
Marsepeinsigaren:
Eieren(2) splitsen, hazelnoten(100 gram) roosteren zonder vet.
De schil van de sinaasappel(1 stuk)(1 stuk) wrijven.
Marsepein(100 gram), eigeel en boter(150 gram)(50 gram) schuimig kloppen.
De honing(50 gram), geraspte sinaasappelschil, kaneel(0,5 theelepels)(1 stuk), hazelnoot erbij doen en tot een homogene massa roeren.
Alles in een spuitzak doen, het filodeeg(4) op een werkblad leggen en de randen met eigeel bestrijken.
Er dan een reep marsepein(100 gram) op spuiten en oprollen.
De uiteinden goed sluiten.
In een pan met boter(150 gram)(50 gram) rondom licht bruin bakken en op keukenpapier laten drogen.
Serveertip:
1 glas half vullen met appelsoep, 1 bolletje basilicumijs erbovenop scheppen.
Dan 1 heel dun plakje appel, in het midden van het plakje appel een gat uitsteken, de sigaar erdoor doen en op het glas leggen.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, wijn, wijn, filodeeg
Suiker
suiker, suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
wijn, wijn, wijn, marsepein kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en eieren
Koemelk
boter en boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
marsepein kan sporen bevatten van noten en Allergie in marsepein en hazelnoten
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
boter en boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, wijn, wijn, suiker, wijn, suiker, gelatine
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.