Gevulde uien

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Haal het lelijke schilletje van de , maar laat 1 mooi bruin schilletje zitten.
  2. Halveer de en hol ze uit.
  3. Gebruik eenderde van de uitgeholde en versnipper deze.
  4. Fruit de gesnipperde uit in matig goudbruin.
  5. Voeg het gehakt toe en rul dit.
  6. Vervolgens het knoflookteentje fijnsnijden en toevoegen, kort laten meebakken Kruid het geheel naar smaak met bovengenoemde kruiden.
  7. Proeven, eventueel bijkruiden Tot slot de gekookte en de door de vulling scheppen.
  8. Verdeel de vulling over de 4 halve uitgeholde en leg daarop de gesnipperde /rookspek.
  9. Leg nu in het midden een stukje dana bleu, leg hierop een bigeraux of een stukje van een gemberbolletje, dek af met het plakje emmentaler kaas en bestrooi dit met de fijngehakte noten.
  10. Pak de gevulde in aluminiumfolie, laat in het midden een kleine opening om het vocht te laten verdampen Plaats een rooster in het midden van oven en bak hierop de gaar circa 20 minuten.
  11. Ovenstand 160 graden C.
  12. Lekker bij een aardappelsalade of geroosterd brood met een kruidenboter en een frisse salade.
  13. Erg lekker, kan ook van te voren worden klaargemaakt.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Gevulde uien

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Gevulde uien
VariatieAantalGang
Gevulde uien3Bijgerechten
Gevulde uiensoep met 5-kruidenpoeder1Soepen
Gevulde uiensoep1Soepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
177 kcal
8%708 kcal
Vetten
9 g.
13%36 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
11 g.
4%44 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gevulde uien