Erwtensoep op (groot)moeders wijze

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Zoek de erwten goed uit en was ze een paar keer.
  2. Week ze gedurende een nacht in .
  3. Dit is bij niet absoluut nodig.
  4. Zet de erwten op in waarin ze geweekt zijn (geen toevoegen) en breng ze aan de kook.
  5. Roer er af en toe in.

    Schil de , verdeel ze in kleine stukken en voeg ze bij de kokende erwten.
    Maak de groente schoon, verdeel ze eveneens in stukjes en kook die mee.

    Was de worst of het en kook dit in de soep gaar.
  6. Voeg eventueel voorgekookte klapstuk aan de soep toe.
  7. Reken als kooktijd voor 20 minuten, voor verse worst 25 minuten, 1 uur, 1 uur voorgekookte klapstuk nog eens een uur meekoken.

    Laat de soep, onder af en toe roeren, tenminste 1 uur doorkoken.
  8. Groene erwten vragen soms (afhankelijk van de soort) een kooktijd van 3 uur om geheel fijn te worden.

    Maak de soep op smaak af met aroma en .

    Neem worst, of vlees, als de kooktijd
    hiervoor verstreken is uit de soep.
  9. Snijd het fijn en doe het weer in de soep terug of presenteer het in plakken gesneden met het dungesneden roggebrood bij de soep.

    Tip:
  10. De soep smaakt de volgende dag nog lekkerder!
  11. Als je de soep maakt van verse ingredienten is ze heel goed in te vriezen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes en roggebrood
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • rookworst en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
308 kcal
15%1232 kcal
Vetten
23 g.
33%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
5 g.
2%20 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Erwtensoep op (groot)moeders wijze