Luchtige kersttaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Kerst
- Bereiden
- Kookboek van janbalk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
Bereidingswijze
- Splits de en klop de dooiers met de , de helft van de en de dik en schuimend.
- Klop de eiwitten met de rest van de dik en taai en schep deze door het dooiermengsel.
- Schep het zelfrijzende en de maïzena erdoor.
- Beboter een springvorm van 20 cm doorsnee en bestuif deze met .
- Doe het beslag erin en schuif de vorm in een voorverwarmde oven van 175 °C, stand 3.
- Bak de taart in ca. 50 minuten gaar en lichtbruin.
- De taart is gaar wanneer een droge naald er na het prikken er weer droog uitkomt.
- Laat de taart op een taartrooster afkoelen.
- Snijd de taart in 3 plakken.
- Klop de stijf met de en verdeel deze in 3 porties.
- Meng door 1 portie de en bestrijk hiermee de onderste plak.
- Leg de tweede plak erop.
- Week de in ruim koud water voor 15 minuten.
- Los de goed uitgeknepen op in zeer weinig water en laat deze afkoelen.
- Meng de door de helft van de rest van de en meng er de compote door.
- Bestrijk hiermee de tweede plak en leg de derde plak erop.
- Bestrijk de zijkanten met room en druk de geschaafde erin.
- Bestrijk ook de bovenkant met room en geef deze mooie rozetten .
- Druk in iedere rozet een chocolade blaadje.
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker, vanillesuiker, poedersuiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter om in te vetten, slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk, boter om in te vetten, slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker, suiker, gelatine
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 742 kcal | 37% | 2968 kcal |
Vetten | 54 g. | 78% | 216 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 48 g. | 18% | 192 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 1 g. | 2% | 4 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |