Gevulde speculaas
- Herkomst Nederland
- Categorie Sinterklaas
- Gevulde speculaas recepten
- Bereiden
- Kookboek van kitty
- 5 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Zeef het , de , de kruiden en het in een kom.
- Voeg de toe en snijd deze met twee messen erdoor.
- Kneed snel en met een koele hand tot een samenhangend deeg.
- Laat het deeg (afgedekt met plastic folie) minimaal twee uur rusten in de koelkast.
- Beboter de bakplaat.
- Verwarm de oven tot 175 graden C.
- heteluchtoven op 160 graden C.
- Vermeng het met de ei dooiers en de room.
- Klop de eiwitten los.
- Verdeel het deeg in twee porties.
- Rol beide deeg helften op een met bloem bestoven werkvlak uit tot twee rechthoekige lappen van maximaal 1 cm dikte.
- Leg een deeglap op de bakplaat en bestrijk deze met het eiwit.
- Strijk het gelijkmatig over het deeg uit.
- Strijk eiwit erover en leg de tweede deeglap erop.
- druk de lagen stevig op elkaar.
- Garneer de gevulde met de .
- Bestrijk de deeglap en met eiwit.
- Zet de bakplaat een plaats onder het midden in de voor verwarmde oven.
- Bak de gevulde in circa 40 min gaar en goudbruin.
- Laat de gevulde op de bakplaat afkoelen.
- Snijd de gevulde wanneer deze nog niet helemaal is afgekoeld in stukken.
Ook lekker om te maken
Variaties op Gevulde speculaas
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Gevulde speculaas | 2 | Sinterklaas |
Speculaasparfait met gebakken peer, walnoten en gevulde speculaas | 1 | Nagerechten |
Gevulde speculaas the easy way | 1 | Sinterklaas |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakmeel en speculaas is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelspijs en amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (5)
Gevulde speculaas heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 5 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 864 kcal | 43% | 3456 kcal |
Vetten | 60 g. | 86% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 109 g. | 42% | 436 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |