Chocolade-cointreau truffels

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Breng de met de en aan de kook, neem de pan van het vuur en roer de erdoor.
  2. Zet de pan eventueel weer op het vuur om alle chocolade goed te laten smelten, maar let erop dat het geheel niet gaat koken.
  3. Laat de roomchocolade enigszins afkoelen en breng hem op smaak met de Cointreau.
  4. Beleg een vierkante vorm met een velletje bakpapier en schenk de ganache hierin.
  5. Zorg voor een laagdikte van circa een centimeter.
  6. Laat de roomchocolade verder goed afkoelen.
  7. Neem de stevige ganache uit de vorm en snijd er vervolgens blokjes van 2 bij 2 centimeter van.
  8. Strooi wat over de blokjes en rol de blokjes tot bolletjes.
  9. Verwarm de verbrokkelde melkchocolade au bain marie tot 30 graden en haal de bolletjes met een vork door de gesmolten chocolade.
  10. Tik de vork even op de rand van de kom, zodat het teveel aan chocolade van de truffels loop.
  11. Het gaat erom een zo dun mogelijk laagje chocolade om de truffel aan te brengen.
  12. Rol de truffel vervolgens door de en laat de chocolade stollen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade
  • pure chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in glucosestroop
  • poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in pure chocolade
  • boter en pure chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pure chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter, melk, slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in poedersuiker en glucosestroop
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1396 kcal
69%2792 kcal
Vetten
98 g.
140%196 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
122 g.
46%244 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Chocolade-cointreau truffels