Jan-in-de-zak
- Herkomst Nederland
- Categorie Streekgerechten
- Bereiden
- Kookboek van lucyvader
- 9 reviews

Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Maak zelf een zakje om de Jan in te doen en leg het zakje 1 uur in koud water.
- Kook een grote pan water en houd het aan de kook.
- Laat de weken en goed uitlekken.
- Doe de in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.
- Strooi het rondom op de rand.
- Los het op een een beetje lauwe .
- Giet het mengsel in het kuiltje.
- Het mag niet met het in aanraking komen.
- Schenk beetje bij beetje de in het kuiltje en maak er een soepel deeg van.
- Het deeg moet "lopen".
- Meng op het laatst de erdoor.
- Haal het zakje uit het water en wring het goed uit.
- Schenk het deeg in het zakje.
- Knijp het zakje boven het deeg goed dicht.
- Plaats een grote vuist daarboven en bind het zakje boven de vuist dicht met touw.
- De Jan moet met koken groeien.
- Zet het bord onder in de pan.
- Kook de Jan-in-de-zak 3 uur in het kokende water (zo goed als volledig onder water).
- Keer de Jan na 1,5 uur.
- Serveer de Jan-in-de-zak in plakken met veel roomboter en suiker.
Variaties op Jan-in-de-zak
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Broeder of Jan-in-de-zak | 1 | Vegetarisch |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (9)
Jan-in-de-zak heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.1 / 10 in 9 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 906 kcal | 45% | 3624 kcal |
Vetten | 3 g. | 5% | 12 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 184 g. | 70% | 736 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |