Appelflap

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Haal de velletjes bladerdeeg van elkaar en laat ze ontdooien.
  2. Laat het stukje plastic per plakje bladerdeeg er nog even onder liggen.
    Schil de , snijd ze in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes.
    Meng appelblokjes, , , en een halve eetlepel goed door elkaar met een houten lepel.
    Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje van dit mengsel.
  3. Maak met een kwastje de randen van de deeglapjes vochtig en vouw de lapjes diagonaal dicht.
  4. Druk de randen aan met een vork.
  5. Haal van de bovenzijde het plastic los.
    Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met wat losgeklopt .
    Eventueel kun je de met bestreken zijde even in wat kristalsuiker drukken.
    Haal nu het plastic verder van de appelflappen af en leg de appelflappen ruim op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
    Bak de appelflappen 25 min.
  6. in het midden van een voorverwarmde oven (200°c).
    Wanneer je de appelflappen in de gedrukt hebt, controleer dan na ongeveer 15 minuten of ze niet te hard gaan (te donker worden).
  7. Temper eventueel de temperatuur van de oven iets, bijvoorbeeld naar 180 graden voor de resterende baktijd.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Variaties op Appelflap

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appelflap
VariatieAantalGang
Appelflappen12Taart en gebak
Appelflap4Feestjes en verjaardags hapjes
Banappelflappen1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • roomboterbladerdeeg is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboterbladerdeeg is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (34)

Appelflap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 34 recensies
RESET

Super lekker! Echt een aanrader! Ik maak het zonder de rozijnen.
Lexi 26 februari 2017
Plastic er eerst af halen, als je het er (te) laat afhaalt blijkt het bladerdeeg erg plakken en trek je er gaten in.
Ben 3 januari 2016
He man top
Menno 17 november 2015
Gemakkelijk, snel en erg lekker! Heb behalve appel en rozijnen ook nog wat dadels, gedroogde abrikozen en pijnboompitten erin gedaan! Yummie, :-)
Astrid 11 december 2013
Ik vind ze lekker.
Dorian 12 november 2013
Beste appelflappen ter wereld.
Rafi 23 oktober 2013
Heel goed recept, ik heb het al 4 keer gemaakt en ze blijven super! Wel slecht voor de lijn want ik eet er ongeveer 4, haha.
Kevin 7 september 2013
Nou we hebben ze nog niet gemaakt maar ze zien er erg lekker uit op de foto ik weet zeker dat die van ons super de puper lekker worden! 8) xxx, Wietske en Daphne
Wietske en Daphne 15 juli 2013
Leuk & hardstikke lekker.
Lisanne 3 juni 2013
Goed gedaan, echt lekker.
Sanne 16 april 2013
Ik maak het met mjn oma ik hoop dat ze lekker zijn.
Anastasia 30 januari 2013
Super lekker! Ik heb ze samen met mijn moeder gebakken.
Thaitjeee 29 december 2012
Klinkt goed! Ik ga het morgen gelijk proberen :-)
Meer_92 27 december 2012
Appelflappen: Eerst ei op de bovenkant! En dan met een theelepeltje de suiker op strooien.
Lysetta 24 november 2012
In plaats van kaneel strooi ik wat custardpoeder eerst op de bodem.
Joltsje 10 november 2012
Ik heb dit recept gemaakt en ze waren heerlijk. Ik heb over de bovenkant nog wat suiker over gegooit dat is ook heel erg lekker. Voor mij krijgt dit recept vijf sterren! Ik vind ook dat er een hele go... Lees reactie
Floortje 10 november 2012
Heerlijk nog nooit zo lekker gehad.
Ezzie 8 november 2012
Dit is een gemakkelijk recept als nagerecht voor mijn Italiaanse gasten.
Ragnhild 12 oktober 2012
Lekker en snel voorbij de koffie!
Jmar 18 augustus 2012
Goede uitleg en ze zijn jammie!
19 juli 2012
Wat ook nog lekker is, is suiker over de bovenkant te strooien (heb ik gedaan. Na het ei dat je erover heen gesmeerd hebt, doe je er wat suiker op en dan zo in de oven! Zijn ze nog smaakvoller.
Noortje 6 juli 2012
Ik heb het nu 1 keer gemaakt voor mijn ouders en mag het nu alle dagen maken.
5 juli 2012
Heel lekker, mijn gezinnetje heeft gesmult van de lekkere flappen.
Nancy 2 juli 2012
Een goede uitleg en ze zijn super lekker.
Dayenne 15 juni 2012
Zelfs mijn dochter kan het en die is pas 11!
Erwin 1 juni 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
145 kcal
7%580 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
16 g.
6%64 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
12 g.
13%48 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appelflap