Appelflap
- Herkomst Belgie
- Categorie Taart en gebak
- Appelflappen recepten
- Bereiden
- Kookboek van u672537
- 34 reviews
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Haal de velletjes bladerdeeg van elkaar en laat ze ontdooien.
- Laat het stukje plastic per plakje bladerdeeg er nog even onder liggen.
Schil de , snijd ze in partjes, verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes.
Meng appelblokjes, , , en een halve eetlepel goed door elkaar met een houten lepel.
Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje van dit mengsel. - Maak met een kwastje de randen van de deeglapjes vochtig en vouw de lapjes diagonaal dicht.
- Druk de randen aan met een vork.
- Haal van de bovenzijde het plastic los.
Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met wat losgeklopt .
Eventueel kun je de met bestreken zijde even in wat kristalsuiker drukken.
Haal nu het plastic verder van de appelflappen af en leg de appelflappen ruim op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de appelflappen 25 min. - in het midden van een voorverwarmde oven (200°c).
Wanneer je de appelflappen in de gedrukt hebt, controleer dan na ongeveer 15 minuten of ze niet te hard gaan (te donker worden). - Temper eventueel de temperatuur van de oven iets, bijvoorbeeld naar 180 graden voor de resterende baktijd.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Appelflap415m
-
Recept
Appelflap430m
Variaties op Appelflap
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Appelflappen | 12 | Taart en gebak |
Appelflap | 4 | Feestjes en verjaardags hapjes |
Banappelflappen | 1 | Hapjes |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboterbladerdeeg is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboterbladerdeeg is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (34)
Appelflap heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.6 / 10 in 34 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 145 kcal | 7% | 580 kcal |
Vetten | 1 g. | 2% | 4 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 12 g. | 13% | 48 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |