Appeltaart

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Vet een springvorm in met en zet de oven aan op 200 graden C.
    Pak een beslagkom en doe daar het pak zelfrijzend , de , de helft van het , suiker en roer dat door elkaar tot een luchtig beslag.
  2. Dek het af en zet het in de koelkast.
  3. Schil de appels en snijd ze in partjes.
  4. Doe de erover wat en een klein beetje bruine suiker.
    Pak het deeg uit de koelkast en rol het uit.
    Leg dan de helft daarvan in de ingevette springvorm.
  5. Leg daarop de appel met de en maak dunne reepjes van de andere helft van het beslag en leg die daar overheen.
  6. Strooi als laatste nog wat suiker over de taart.
  7. Vergeet niet om de andere helft van het ook daarover te bestrijken en doe die dan in de oven.
  8. Doe de taart dan 60 minuten in de oven.
  9. laat hem als hij klaar is even afkoelen.
25
25
25

Variaties op Appeltaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Appeltaart
VariatieAantalGang
Appeltaart32Taart en gebak
Aardappeltaart4Hapjes
Oma's appeltaart4Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (6)

Appeltaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.3 / 10 in 6 recensies
RESET

Ik weet nou niet hoeveel meel ik moet gebruiken, niet echt handig dus.
15 februari 2013
1 pak zelfrijzend bakmeel? Hoe groot is 1 pak? Mij lijkt 250 gram.
Michael 1 juli 2012
Veel andere recepten zeggen ongeveer 300 gram zelfrijzendbakmeel.
24 april 2012
Lekker vaag, een "pak" bakmeel ;-) Dat moet dus 500 gram zijn. Verder prima recept.
Michiel 10 maart 2012
Weet je zeker dat het een kilo meel mekt zijn? Ik kreeg totaal geen deeg, veel te weinig vocht erin. Beetje zonde van alle ingrediënten en maar een ander recept zoeken...
Nancy 15 november 2011
Ik heb het nog niet gebakken maar het lijkt mij een goed recept
9 juli 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
902 kcal
45%3608 kcal
Vetten
54 g.
77%216 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
150 g.
57%600 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Appeltaart