Chocolade eitjestaart
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Spatel
Bereidingswijze
- Week de gelantine in ruim kokend water.
- Smelt de au bain marie en laat deze afkoelen.
- Bekleed een springvorm met lange en besprenkel ze met de helft van de .
- Splits de en bewaar 2 eiwitten.
- Klop de eidooiers samen met de tot een romig en luchtig mengsel.
- Schep de door het eidooiermengsel.
- Verwarm de rest van de , maar laat het niet koken.
- Los de gelantine op in de en roer dit als het wat lobbig is geworden door het mascarponemengsel.
- Schep circa 1/3 deel van het mascarponemengsel in een andere schaal en roer de gesmolten erdoor.
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf.
- Klop de stijf.
- Meng de door het mascarponemengsel en spatel daarna heel voorzichtig de eiwitten erdoor.
- Schenk een laag van het mascarponemengsel op de lange en daarop een laag chocolademascarpone.
- Laat de taart circa 3 uur opstijven in de koelkast.
- Druk na circa 1 uur de eitjes in de taart.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
- poedersuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in mascarpone en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
- Geen overeenkomsten gevonden.
- pure chocolade en chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in mascarpone en slagroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in gelatine en poedersuiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pure chocolade en chocolade
- gelatine is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 430 kcal | 21% | 2580 kcal |
Vetten | 30 g. | 42% | 180 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 90 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |