Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    Vet een springvorm van 20 cm in.
    Bestuif met bloem.
    Klop 250 gram boter 10 minuten krachtig met de suiker en rietsuikersiroop tot een schuimige massa.
    Splits de eieren en klop de dooiers door het botermengsel.
    Klop de eiwitten tot sneeuw.
    Zeef de bloem en spatel ze door het beslag.
    Voeg hazelnootpoeder, kaneel, zout en de sterke koffie toe.
    Spatel er de eiwitsneeuw door.
    Doe het beslag in de vorm en zet 50 minuten in de oven.
    Prik in de cake met een satéprikker:
  2. als die er droog uitkomt is de cake gaar.
    Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
    Koffieroom:
    Laat het water met de suiker inkoken tot een dunne stroop.
  3. Schud het pannetje om, om gelijkmatig te laten kleuren.
    Laat afkoelen.
    Roer er de en de (in 2 etlepels lauw ) door.
    Roer 150 gram zacht en roer er de siroop in straaltjes door.
    Klop de luchtig en spatel hem erdoor.
    Laat opstijven in de koelkast.
    Snijd de cake dwars doormidden.
    Bestrijk de onderste helft met de helft van de koffieroom, leg de bovenste helft erop en werk af met de rest van de koffieroom.
    Garneer met de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bakmeel is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • rietsuiker en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren en eidooiers is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
874 kcal
43%5244 kcal
Vetten
75 g.
108%450 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
70 g.
26%420 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%150 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Notencake met koffieroom