Schwarzwalder kirschtorte

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Mixer
  • Spatel
  • Spuitzak
  • Oven
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Plaats het rooster iets onder het midden in de oven.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
  3. Beboter de vorm en bestuif deze met bloem.
  4. Roer met een mixer de en de tot een zachte romige massa.
  5. Voeg, onder voortdurend kloppen, de eidooiers een voor een toe.
  6. Klop nog 5 minuten door.
  7. Sla in een aparte kom de eiwitten stijf.
  8. Zeef het en de in een kom en spatel het om en om met het eiwit, in kleine gedeelten, door het dooiermengsel.
  9. Houd het beslag glad en vooral luchtig.
  10. Doe het beslag over in de vorm en zeg deze in de voorverwarmde oven.
  11. Bak de taart in ca. 45 minuten gaar en goudbruin.
  12. Laat de chocoladetaart 15 minuten in de vorm staan voor deze te verwijderen.
  13. Laat de taart omgekeerd op een taartrooster verder afkoelen.
  14. Houd 12 gave apart voor de garnering.
  15. Hak de rest van de in kleine stukjes en laat ze op een zeef uitlekken.
  16. Klop de met de en de stijf.
  17. Doe 0,25 deel ervan in een grote spuitzak met middelgrote gekartelde spuitmond.
  18. Leg de gevulde spuitzak tot verder gebruik in de koelkast.
  19. Snijd de taart horizontaal in 3 plakken.
  20. Besprenkel elke plak met .
  21. Schep de gehakte door de helft van de resterende .
  22. Leg een taartplak op een platte schaal.
  23. Schep de helft van het slagroommengsel erop.
  24. Strijk het oppervlak glad en leg de tweede taartplak erop.
  25. Schep daar de andere helft van het slagroommengsel op.
  26. Strijk het eveneens glad en leg de derde taartplak erop.
  27. Bestrijk de boven - en zijkant van de taart met de overgebleven en bestrooi dit met de .
  28. Spuit 12 slagroomrozetten op de taart en leg op elke rozet een kers.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in chocolade
  • chocolade kan sporen bevatten van gluten en Allergie in cakemeel
  • suiker, suiker, vanillesuiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter en chocolade kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chocolade kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in cakemeel en chocolade
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (4)

Schwarzwalder kirschtorte heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 4 recensies
RESET

Geprobeerd met een bodem van de aldi en i.p.v. de kirsch en kersen heb ik kersenjam gedaan, omdat onze kinderen dat lekkerder vinden. Iedereen vond het hier super.
Sonja 15 september 2014
Ja, gewoon fantastisch!
Harry 3 november 2013
Ik heb genoten, ik sta zelf graag in de keuken en ben eigenlijk al jaren op zoek naar een goed recept voor deze taart. Ik heb het uitgeprobeerd en het resultaat boven verwachting.
Rien de Weerd 31 augustus 2012
Lekker simpel, ik heb het met 2 chocoladecakepakjes gedaan en de kirschmix hiervandaan gebruikt, geweldig resultaat!
Lola 10 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
4757 kcal
237%4757 kcal
Vetten
369 g.
527%369 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
231 g.
89%231 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
157 g.
175%157 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Schwarzwalder kirschtorte