Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. De gerookte kip in dunne plakjes snijden op een snijmachine, op een bord leggen en afdekken met folie.
  2. Het vetspek in blokjes snijden en uitbakken tot al het vet er uit is en ze knapperig zijn.
  3. Schep ze uit het vet en laat afkoelen op keukenpapier.
  4. Een grote soepkom of een klein schaaltje pakken.
  5. De drie eetlepels suiker er in doen en net zoveel gewone er in doen tot de suiket geheel onder staat.
  6. Dan door middel van roeren de suiker geheel oplossen en als dat gebeurt is drie of vier eetlepels er bij doen en goed roeren.
  7. Als u proeft, moet het een zoet zure smaak hebben.
  8. Als dat gelukt is, doet u de stukjes uitgebakken spek er bij en laat het geheel een half uurtje intrekken.
  9. Bak nu de in een droge koekenpan tot ze licht kleuren en laat ze daarna op een bordje afkoelen.
  10. Snijd nu de helft van de krop in kleine stukjes.
  11. Pak nu 4 kleine bordjes en doe in het midden een hoopje van 2 a 3cm hoog.
  12. Leg hier overheen rondom zoveel gerookte kip dat de sla bedekt is.
  13. Strooi nu de pijnboompitjes er over ongeveer een halve eetlepel en daarna een of twee volle eetlepels van de dressing met de spekjes er over.
  14. Nu kunt u opdienen.
  15. Eet smakelijk.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Gerookte kipsalade met spek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Voeg bij de saus/marinade een scheutje balsamico toe, het effect is. Nog lekkerder.
Jan Pellegrino 9 oktober 2013
Voeg bij de saus/marinade een scheutje balsamico toe, het effect is nog lekkerder...
Jan Pellegrino 9 oktober 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
57 kcal
2%228 kcal
Vetten
5 g.
7%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
2%28 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Gerookte kipsalade met spek