Gerookte kipsalade met spek
- Herkomst Nederland
- Categorie Voorgerechten
- Kipsalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van ronbos
- 2 reviews
Keukenspullen
- Koekenpan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- De gerookte kip in dunne plakjes snijden op een snijmachine, op een bord leggen en afdekken met folie.
- Het vetspek in blokjes snijden en uitbakken tot al het vet er uit is en ze knapperig zijn.
- Schep ze uit het vet en laat afkoelen op keukenpapier.
- Een grote soepkom of een klein schaaltje pakken.
- De drie eetlepels suiker er in doen en net zoveel gewone er in doen tot de suiket geheel onder staat.
- Dan door middel van roeren de suiker geheel oplossen en als dat gebeurt is drie of vier eetlepels er bij doen en goed roeren.
- Als u proeft, moet het een zoet zure smaak hebben.
- Als dat gelukt is, doet u de stukjes uitgebakken spek er bij en laat het geheel een half uurtje intrekken.
- Bak nu de in een droge koekenpan tot ze licht kleuren en laat ze daarna op een bordje afkoelen.
- Snijd nu de helft van de krop in kleine stukjes.
- Pak nu 4 kleine bordjes en doe in het midden een hoopje van 2 a 3cm hoog.
- Leg hier overheen rondom zoveel gerookte kip dat de sla bedekt is.
- Strooi nu de pijnboompitjes er over ongeveer een halve eetlepel en daarna een of twee volle eetlepels van de dressing met de spekjes er over.
- Nu kunt u opdienen.
- Eet smakelijk.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (2)
Gerookte kipsalade met spek heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 57 kcal | 2% | 228 kcal |
Vetten | 5 g. | 7% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |