Bruine bonensoep

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Spatel
  • Magnetron

Bereidingswijze

  1. Was de bruine en laat ze minimaal 12 uur wellen in ruim .
  2. Doe de schouderkarbonades of de hamschijf in een grote soepketel met 1 liter .
  3. Breng aan de kook en schuim af.
  4. Voeg 2 liter toe en de bruine en breng opnieuw aan de kook.
  5. Maak ondertussen de groenten schoon.
  6. Snijdt alles in kleine stukjes en voeg toe aan de soep.
  7. Voeg de , de , de , het en de toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de ketel gedurende 2 uur sudderen.
  8. Af en toe doorroeren met een houten spatel om aanbakken te voorkomen.
  9. Doe het vuur uit en laat even afkoelen.
  10. Verwijder de en de .
  11. Neem de karbonades of de hamschijf uit de soep, verwijder de botjes, snijd het vlees klein en doe het weer in de soep.
  12. Breng op smaak met en .
  13. Zet de soep een nacht in de ijskast.
  14. Bruine bonensoep smaakt de dag erna nog beter!
  15. Verwarm de soep op een laag vuurtje onder voortdurend roeren of schep de koude soep in kommen en verwarm ze in de magnetron.
  16. Snijd de in stukjes, voeg ze toe en laat ze even mee op temperatuur komen.
  17. Serveer in diepe borden of grote soepkommen.
25
25
25

Variaties op Bruine bonensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Bruine bonensoep
VariatieAantalGang
Bruine bonensoep16Soepen
Snelle bruine bonensoep2Soepen
Bruine bonensoep van Ria1Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (18)

Bruine bonensoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 18 recensies
RESET

Een heerlijke soep! Ik heb het iets aangepast: Heb de ui en de knoflook gefruit, tomatenpuree en doorgeroerd en daarna de (een nacht) geweekte, gespoelde en gekookte bruine bonen en het vlees in ... Lees reactie
Helen 16 januari 2018
Zojuist deze heerlijke soep gemaakt. Ook gebruik gemaakt van de tips in de recensies zoals sambal en aardappel erin. Heb de staafmixer er even doorgehaald en nog wat hele bonen achtergehouden en toege... Lees reactie
Silvia Oskam 23 november 2016
Prima recept. Ik heb wat meer bonen en vlees toegevoegd (dit in verband met de 6 liter pan)...en een eetlepel sambal.
Ad 20 november 2015
Hallo allemaal. Iedereen kook op zijn of haar manier. Ik kook al jaren. Gebruik ook geen bouillonblokjes. Daar ik van mening ben dat smaken verschillen. Als de soep klaar is voeg ik zout en peper naar... Lees reactie
Highking 29 januari 2015
Dank voor de tip, Karin! De soep was na een nacht trekken best wel zout, maar met een pot bruine bonen erdoor en 2dl boullion van een kruidenbuiltje evengoed lekker. Volgende keer gebruik ik 2 bouillo... Lees reactie
Sandra 17 oktober 2014
Misschien dat veel mensen dit al weten, maar je kan de laurierbladeren e.d. ook in een metalen thee-ei doen. Dan hengel je ze er zo uit! Overigens eens met Jeene: pas erg op met het merk buillonblokj... Lees reactie
Thalia 24 februari 2014
Hier en daar een kleine aanpassing qua kruiden , maar verder een heel goed recept hoor. Nog nooit bonenkruid gebruikt, maar dat is wel een aanvulling qua smaak. Wel doe ik er nog een eetlepel sambal... Lees reactie
Gerritsen 15 oktober 2013
Ik ga hem morgen maken. De bruine bonen staan nu in de week. Alle extra aanwijzigingen neem ik mee. Laat het jullie weten of het me is gelukt.
Quissie 11 oktober 2013
Ik heb dit recept al een paar keer gebruikt en vind het superlekker! Heb wel een paar dingen aangepast: In plaats van peterselie gebruik ik bladselderij en voeg ook spek toe voor het oer-Hollandse ef... Lees reactie
Cora 30 september 2013
Super soepie! Bedankt.
John 26 februari 2013
Een heerlijke soep wel een grote aardappel en wat chilli poeder toegevoegd, een aanrader. Bedankt voor het recept.
P. Heun 21 januari 2013
Heerlijke soep! Ik heb er twee schouderkarbonades doorheen gedaan en één rookwosrt. Een kruimige grote aardappel toegevoegd. Persoonlijk vind ik de soep wat dun, de volgende keer begin ik met twee lit... Lees reactie
Karin1978 20 januari 2013
Mislukking? De WC in? Geruïneerd? Wat een zware woorden allemaal. Gewoon een prima recept en smaken verschillen nu eenmaal. Een algemene tip: wees terughoudend met het toevoegen van bouillonblokjes, s... Lees reactie
Jeene 19 januari 2013
In het recept gebruikt men veel te veel bouillonblokjes! Heeft mijn soep verruineerd. Ook teveel worst, 1 worst volstaat. Verder een prima recept!
Espark 19 november 2012
Heerlijk recept, maar ik heb wel aardappels toegevoegd en meer vlees mee gekookt.
Robert 6 oktober 2012
Lekkere soep Louca! Bedankt voor het recept. Ik heb er alleen een paar aardappelen toegevoegd en wat meer tomatenpuree.
Jolanda 18 april 2012
Hij is niet zonder meer gluten vrij daar er in de meeste bouillonblokjes wel degelijk gluten zitten. OPLETTEN DUS!!! Als je (Wim) een beetje vers bonenkruid toevoegd is het wel lekker.
Maurice 23 november 2011
Totale mislukking dit recept, het bonenkruid verziekt de totale smaak van alle andere ingredienten. Heel veel werk geweest, heeft veel ingredienten gekost en alles ging zo de WC in.
Wim vd wal 16 november 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
522 kcal
26%3132 kcal
Vetten
23 g.
34%138 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
17%264 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Bruine bonensoep