Ossenstaartsoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Ossenstaartsoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van louca
- 10 reviews
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verdeel de ossenstaart in stukken.
- Verhit 30 gram in een grote pan en bak de staartdelen rondom bruin in ca. 10 min.
- toevoegen en aan de kook brengen.
- Regelmatig afschuimen.
- Wanneer zich geen schuim meer vormt, de bouillonblokjes toevoegen, de in grote stukken gesneden wortels, de in vieren gesneden , het takje , de , de , de peterselie en de .
- Laat 2 uur zachtjes koken met de deksel op de pan.
- De ossenstaart eruit nemen en laten afkoelen.
- De bouillon zeven en apart houden.
- Verhit 40 gram in de pan en strooi goed roerend de erbij.
- Laat op een matig vuur bruin verkleuren en voeg dan geleidelijk de bouillon toe.
- Blijf goed roeren totdat een mooie walnootkleurige roux ontstaat.
- Dan de rest van de bouillon bijvoegen en nog eens goed doorroeren.
- Breng opnieuw tegen de kook aan.
- Voeg een scheutje toe, de en maak op smaak met en eventueel wat .
- Doe het van het bot losgemaakte vlees als vulling in de soep.
Ook lekker om te maken
Variaties op Ossenstaartsoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Ossenstaartsoep | 5 | Soepen |
Heldere ossenstaartsoep | 1 | Maaltijdsoepen |
Ossenstaartsoep met oesterzwammen | 1 | Maaltijdsoepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in vleesbouillonblokjes
- vleesbouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en ketjap
- ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in vleesbouillonblokjes
- boter en vleesbouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vleesbouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in selderij
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vleesbouillonblokjes kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept (10)
Ossenstaartsoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8.4 / 10 in 10 recensies
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 81 kcal | 4% | 486 kcal |
Vetten | 10 g. | 14% | 60 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 24 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |