Ingrediënten

+ -
print

Eventueel:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Bak het in de pan glazig en voeg het toe.
  2. Voeg de stukjes rode biet toe en zet het vuur op middellage temperatuur.
  3. Hierna kun je een snufje cayennepoeder, komijn, sereh en toevoegen en een paar en (niet uitschieten met de komijn wat dat is niet lekker!).
  4. Terwijl je alles mengt kun je de gegrilde rode paprikapeper en de gezeefde toevoegen. (Het geheel hoeft alleen maar opgewarmd en niet doorgekookt te worden om de versheid en vitamines te behouden. ) Zelf doe ik op dit punt de soep in een blender om deze glad te maken, maar misschien heeft u een ander keukenapparaat hiervoor.
  5. Je kunt, als nodig, en toevoegen om de gewenste dikte en glans te krijgen.
  6. De soep gaat weer terug in de pan om even door te warmen.
  7. Stukjes gekleurde verse door de soep staat leuk en smaakt er goed bij.
  8. Voor extra pittige soep kunt u nog een chilipeper toevoegen.
  9. Ik gebruik daarvoor een gedroogde, maar een verse (met de zaadlijsten verwijderd) kan natuurlijk ook.
  10. Naar eigen smaak kunt u nog wat gedroogde en/of een ander (vers) kruid toevoegen.
  11. Zelf serveer ik de soep met een beetje .
25
25
25

Variaties op Rode bietensoep

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Rode bietensoep
VariatieAantalGang
Koude rode bietensoep1Soepen
Rode bietensoep anders1Maaltijdsoepen

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
129 kcal
6%516 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
12 g.
4%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode bietensoep