Vietnamese recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit vietnam? Kijk dan bij al onze
Vietnamese recepten.
Ontbijt in Vietnam
In Vietnam is het ontbijt erg simpel. De meeste mensen ontbijten namelijk met een noedelsoep die erg licht is. De soep kan op verschillende manieren worden bereid. Sommige mensen ontbijten ook op zijn Frans; met een stokbrood waar wat jam op zit. Er wordt dan koffie bij gedronken.
Lunch
De lunch wordt in Vietnam gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Er zijn dan verschillende gerechten die in één keer op tafel worden gezet. Vaak doet men wat rijst in een kom. Daarna wordt de rijst aangevuld met groente en vlees naar keuze. Er wordt met stokjes gegeten en de kom wordt vaak dichtbij de mond gehouden tijdens het eten. Als nagerecht is er meestal vers fruit.
Typisch Vietnamese gerechten
De Vietnamese keuken is uniek in de wereld en veel gerechten zijn internationaal bekend. De Vietnamese keuken gebruikt vooral heel veel groente en de diversiteit in gerechten maakt de keuken bijzonder. Een bekend Vietnamees gerecht is Nuoc Mam. Dit is een saus die best pittig is. De saus wordt gemaakt van ansjovis en Spaanse pepers. Canh Chua is een soep met een zure smaak met vis, ananas, citroen, koriander en knoflook. Erg populair is Chà giò. Dit is gehakt dat flink gekruid wordt. Er zitten veel groentes door het gehakt heen, zoals wortels en aubergine. Het geheel wordt opgerold en zo gegeten.
Vlees
In Vietnam wordt veel bijzonder vlees gegeten. Men eet er vlees van reptielen, slangen, krokodillen, katten, ratten en honden. Er wordt zelfs tijger gegeten, omdat de mensen geloven dat het eten van een zeldzaam dier je meer kracht geeft. Van de dieren wordt vaak niet alleen het vlees gegeten, maar ook de huid, de oren en in sommige gevallen zelfs de tanden.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de vietnamese keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch vietnamese recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Vietnamese ingrediënten
In de Vietnamese keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
De 10 laatste Vietnamese recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Vietnam op onze site opgesomd.
- Koriandersaus 2
Met korianderwortel, korianderblad en rijstazijn uit Vietnam
10 porties - 10 minuten
Sauzen en marinades - 34533 - Bananencake
Met bananen, kokosmelk en stokbrood uit Vietnam
1 portie - 40 minuten
Taart en gebak - anhtran - Broccoli met runderbiefstuk
Met runderbiefstuk, broccoli en paprikas uit Vietnam
4 porties - 25 minuten
Roerbakgerechten - anhtran -
- Gebakken bloemkool met grote garnalen
Met garnalen, bloemkool en koriander uit Vietnam
6 porties - 20 minuten
Roerbakgerechten - anhtran - Gebraden kip met bier
Met kip, bier en uien uit Vietnam
8 porties - 1 uur en 45 minuten
Gevogelte - anhtran - Gebakken garnalen met vissaus
Met garnalen, vissaus en knoflook uit Vietnam
4 porties - 15 minuten
Vis en schaaldieren - jofkas - Vietnamese loempia's
Met loempiavellen, kipfilet en selderij uit Vietnam
4 porties - 30 minuten
Snacks - Jammetje - Vietnamese kipcurry
Met kipfilet, lente-uitjes en sperziebonen uit Vietnam
4 porties - 25 minuten
Gevogelte - sonja.dejonckhee - Vietnamese garnalen
Met tijgergarnalen, bieslook en knoflook uit Vietnam
2 porties - 15 minuten
Bijgerechten - 34533 - Haupia taart
Met kokosmelk, maizena en suiker uit Vietnam
6 taarten - 2 uur
Taart en gebak - Noesj
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit vietnam!