Zwitserse recepten
Ben je op zoek naar de recepten uit zwitserland? Kijk dan bij al onze
Zwitserse recepten.
Ontbijt in Zwitserland
Een typisch Zwitsers ontbijt bestaat uit brood met boter, jam, kaas en honing. Ook muesli wordt er steeds vaker gegeten. Men drinkt er koffie, thee of chocolademelk bij.
Avondeten en lunch
De lunch kan meer of minder uitgebreid zijn en bestaat vaak uit een broodje, wat muesli of een warme maaltijd. Wanneer er bij de lunch al warm gegeten is, wordt dit bij het diner niet nog een keer gedaan. Een traditioneel nagerecht is gâteau du vully, een romige taart met een gele, stroperige vulling. De taart kent ook een hartige variant. Beide varianten worden gekenmerkt door het hoofdingrediënt: dubbele room met een vetgehalte van minimaal 45 procent.
Typisch Zwitserse gerechten
De Zwitserse keuken heeft invloeden uit keukens van naburige landen als Italië, Duitsland en Frankrijk. Er zijn echter ook een aantal zeer traditionele Zwitserse gerechten. Zo zijn de Zwitsers dol op de kaasfondue, ook wel raclette genoemd. Een ronde kaas wordt door midden gesneden en verwarmd. Men serveert de kaas met augurken, aardappelen en andere groenten. Een populair aardappelgerecht is rösti, geraspte aardappelen die gebakken worden met spek, kaas, uien en appel. Zürcher geschnetzeltes is een traditioneel Zwitsers vleesgerecht, bestaande uit een kalfsragout met een pittige roomsaus. Voor de zoetekauwen is vermicelles een aanrader. Vermicelles is een gerecht bestaande uit gepureerde kastanjes, suiker, boter en kersendrank. Van het mengsel worden lange slierten geperst, die met slagroom als dessert geserveerd worden.
Dranken in Zwitserland
In Zwitserland drinkt men graag koffie, thee en frisdrank. Een zeer populaire frisdrank is Rivella. Ook appelsap en Ovomaltine (een chocoladedrank) worden echter graag gedronken. Zwitserland kent enkele wijngebieden, waaronder Valais, Ticino en Vaud. Uit Valais is het druivenras fendant afkomstig. Van fendant wordt een heerlijke witte wijn gemaakt, die men vaak bij de kaasfondue drinkt.
Populaire streek-en landsgerechten
heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de zwitserse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch zwitserse recepten.
Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Typisch Zwitserse ingrediënten
In de Zwitserse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.
- Chocolade
Cacaopoeder wordt vooral gebruikt om een chocoladedrank van te maken. Chocolade wordt verwerkt in snoep, koek, en gebak. Veel chocolade wordt kant-en-klaar verkocht en zodanig ... - Kaas
Kaas kan gebruikt worden in salades, als broodbeleg, bij de borrel (op een toastje), als dessert (kaasplankje) om gerechten mee te gratineren of in kaassauzen. ... - Room
Slagroom wordt voornamelijk voor garnering gebruikt op gebak, desserts, pudding, en koffie of warme chocolademelk. Er zijn koffiesoorten die pas compleet zijn met een flinke t ...
De 10 laatste Zwitserse recepten
In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Zwitserland op onze site opgesomd.
- Karamel
Met melk, room en suiker uit Zwitserland
1 portie - 1 uur
Streekgerechten - Bakplezier - Rösti
Met aardappel, ui en zonnebloemolie uit Zwitserland
4 porties - 35 minuten
Bijgerechten - HuibV - Kaastaart met yoghurt
Met geraspte kaas, yoghurt en bloem uit Zwitserland
6 taarten - 35 minuten
Warm - Inimini -
- Walnoten honing taart
Met walnoten, honing en eieren uit Zwitserland
10 taarten - 30 minuten
Taart en gebak - EveSays - Kaasfondue
Met gruyere kaas, emmenthaler en droge witte wijn uit Zwitserland
4 porties - 20 minuten
Fondue - mflach - Engadiner nusstorte (notenbrood)
Met bloem, walnoten en rode bessengelei uit Zwitserland
4 porties - 1 uur en 50 minuten
Bijgerechten - jaccor - Aardappelschotel met eieren, ham en kaas
Met aardappels, eieren, ham uit Zwitserland
4 porties - 1 uur
Aardappelgerechten - jaccor - Rosti (aardappelpannenkoek) met wortel en ham
Met aardappels, wortels en gerookte ham uit Zwitserland
4 porties - 40 minuten
Hapjes - jaccor - Zwitserse rösti
Met aardappelen, eieren en uien uit Zwitserland
4 porties - 30 minuten
Aardappelgerechten - bettyvandijk - Kaasfondue
Met kaas, witte wijn en stokbrood uit Zwitserland
4 porties - 15 minuten
Fondue - cherrie
Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze
recepten uit zwitserland!