Boerenovenschotel
- 1 kilo runderlappen (stoofvlees), in plakken van ca. 5 cm.
- 500 milliliter witte wijn
- 2 eetlepel cognac
- 3 eetlepel olijfolie
- 2 laurierbladen
- 4 tenen uitgeperste knoflook
- 2 eetlepels fijngesneden verse tijm
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 125 gram doorregen gerookte spek, in dobbelsteentjes
- 250 gram in smalle reepjes gesneden vers mager spek
- 4 wortels, in plakjes
- 2 uien, in ringen
- 250 gram ontvelde en in plakjes gesneden tomaten
- 100 gram zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
- 1 eetlepel (verse) bieslook
- 1 eetlepel (verse) rozemarijn
- 1 eetlepel (verse) marjolein
- fijngehakte peterselie voor de garnering
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.