Allergie informatie: Balkenbrij en zure zult
Terug naar het receptIngrediënten
- 500 à 750 gram bovenknie
- 500 à 750 gram ribjes
- ca. 250 gram mager zuurkoolspek
- ca. 250 gram mager rookspek
- 6 liter water
- 4 tabletten varkensbouillon (Thaise Knorr, toko)
- 2 tabletten runderbouillon
- 2 tabletten kruidenbouillon
- 2 tabletten tom yum bouillon (Thaise Knorr, toko)
- 1 theelepel gemalen foelie
- 2 à 3 pakken boekweitmeel
- 6 blaadjes gelatine (kleurloos)
- kruiderij naar smaak:
- peper
- zout
- kruidnagel
- foelie
- rommelkruid
- djintan
- 5-spice
- piment
- nootmuskaat
- kerry
- vleeskruiden
- tandoori
- suiker
- korianderpoeder
- gemalen steranijs
- 1 pakje ossenstaartsoep (Knorr) aangemaakt met 250 milliliter koud water
Meer Recepten
- Getcok (Rundvlees in saus met sesamzaadjes)
Met rundvlees, sesamzaad en sj uit Indonesie
4 porties - 2 uur en 45 minuten
Vlees - jaccor - Atjar Ikan (makreel in zure saus)
Met makreel, kokosmelk en lomboks uit Indonesie
4 porties - 1 uur
Vis en schaaldieren - jaccor - Brabantse balkenbrij van mijn moeder
Met boekweitmeel, vers spek en rommelkruid uit Nederland
20 porties - 10 minuten
Hapjes - meinweg - Mosselcocktail
Met mosselen uit potje, ui en knoflook uit Spanje
2 porties - 15 minuten
Voorgerechten - fabita - Ajam Pandang (zoet zure kip)
Met kipfilet, serehstengel en limoensap uit Indonesie
4 porties - 1 uur en 25 minuten
Gevogelte - jaccor
- Home
- Recept
- Bijgerechten
- Balkenbrij en zure zult
- Allergieen informatie