Allergie informatie: Sajoer rawon met sambal taugé (Javaanse soep van vlees en groenten)
Terug naar het receptIngrediënten
- 500 gram runderpoulet
- 10 stukjes keloewek (Nootsoort, gebruikt als kruid of kleurmiddel)
- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 theelepel trassi
- 1 theelepel koenjit
- 2 theelepels goela djawa
- 1 theelepel asem
- 2 eetlepels boter
- 2 schijfjes laos
- 2 salamblaadjes
- 1 stengel sereh
- 5 djeroek poeroetblaadjes
- 2 bouillonblokjes
- 200 gram sperziebonen
- 1 rode lombok
- 2 groene lomboks
- 0,5 spitskool
- voor de sambal:
- 500 gram taugé
- 1 eetlepel sambal oelek
- 2 theelepels suiker
- sap van 1 citroen
Meer Recepten
- Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Sambal balado (tomatensambal)
Met tomaten, sjalotjes en knoflook uit Indonesie
10 porties - 20 minuten
Bijgerechten - jaccor - Pilav van kippendijenfilet
Met kippedijenfilet, perziken en paprika uit Nederland
4 porties - 25 minuten
Gevogelte - bettyvandijk - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Sambal Oelek
Met lombok en zou uit Indonesie
4 porties - 15 minuten
Sambals - michaeltoorop