Recensies van Speltbrood
Terug naar SpeltbroodRecensies
-
Helemaal eens met de post van henny57. Wel erg veel deeg voor een cakevorm van gemiddeld 28 cm. Een andere tip: gebruik olijfolie in plaats van meel om op het aanrechtblad te doen als je het brood gaat kneden. Anders wordt het droog en taai.Thuisbroodje gaf dit recept 5/5 sterren
-
Roggemeel en speltmeel kun je bij een molen kopen! En niet eens duur. Ikzelf haal mijn bloem ook altijd in de molen!Lekkerder en goedkoper!
-
Gewoon brood van patentbloem moet altijd twee keer rijzen. Dan weer doorkneden nog even narijzen voor het de oven in gaat. De bovenkant bestrijk ik altijd met melk voor een mooie korst. Hoeft dat allemaal niet bij spelt? En voor zo'n lekker brood zou ik er persoonlijk pompoenpitten of sommige zaden doordoen. Succes verder.
-
Ik zou dit recept heel graag willen proberen te maken, maar waar koop ik roggemeel en volkoren speltmeel?Ellis gaf dit recept 5/5 sterren
-
Is dat niet een erg slap deeg omdat je er 67% vocht op hebt ? En omdat spelt minder vocht opneemt dan patentbloem. dat werkt toch helemaal niet lekker? je hebt bijna 1300 gr deeg, dat past toch geheel niet in een cakeblik, laat staan in een brood blik??? Een normaal brood maak je van 500 gr patent bloem!! mij lijkt dat je 2/3 van recept moet nemen voor een normaal spelt brood. succer er mee !!!