Recensies van Fondue met olijfolie
Terug naar Fondue met olijfolieRecensies
-
Kijk uit met wat voor een olie je gebruikt ! Extra virgine olijfolie: Is het veilig om te bakken in extra virgine olijfolie? NEE Een aantal van deze stoffen is hittegevoelig en gaat dus verloren bij verhitten van deze olie. Wanneer vetten verhit worden kunnen ze deels afgebroken of geoxideerd worden. Dit kan uiteindelijk resulteren in schadelijke stoffen. Vierge olijfolie: Deze olijfolie is 2 keer geperst en heeft daardoor wat minder smaak dan extra vierge olijfolie. Deze is ook niet geschild om te bakken op hoge temperaturen Olijfolie: De gewone olijfolie heeft een neutraler smaak dan de duurdere kwaliteiten. Deze olijfolie is verkregen uit een mengsel van geraffineerde olijfolie met extra vierge olijfolie. Bij raffinage worden onzuiverheden uit de olie gehaald. Daarbij gaat dus ook wat van de smaak verloren. Deze olie is geschikt om te bakken op relatief lage temperaturen Arachideolie: Voor het bakken en frituren in olie kan men beter arachideolie gebruiken Deze olie heeft bijna geen maak maar kan wel de temperatuur verdragen zonder schadelijk te worden mvg Jacko