Allergie informatie: Ajam Betutu (gegrilde kip in bananenbladeren)
Terug naar het receptIngrediënten
- 1,5 kilo kip
- 100 gram jonge cassavebladeren
- 10 sjalotjes
- 5 tenen knoflook
- 7 rode lomboks
- 5 rawits
- 5 kemirienoten
- 5 eetlepels olie
- 1 eetlepel laos
- 2 theelepels djahe
- 2 theelepels kunyit
- 1 eetlepel fijngehakte sereh
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels versgemalen peper
- 0,5 eetlepel nootmuskaat
- 4 djeroek purut
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel suiker
- bananenbladeren
Meer Recepten
- Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Vis roerbak
Met pangasiusfilet, courgette en broccoli uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - robancona - Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)
Met kippenbout, santen en sereh uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Gevogelte - jaccor - Kip met limoen en honing
Met maiskip, ui en sinaasappel uit Nederland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Gevogelte - jacob - Tukse kebab
Met kip, aubergine en paprika uit Turkije
4 porties - 10 minuten
BBQ - tobkok
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Ajam betutu (gegrilde kip in bananenbladeren)
- Allergieen informatie