Allergie informatie: Coq au vin
Terug naar het receptIngrediënten
- 4 hele kippenpoten (bout + drumsteak)
- voor de marinade:
- 500 milliliter droge, rode wijn
- 3 takjes verse tijm
- 2 laurierbladeren
- 2 takjes verse peterselie
- 0,5 ui
- 2 kruidnagels
- peper
- 1 glaasje cognac
- voor de saus:
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 150 gram gerookte magere spekblokjes
- 0,5 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels bloem
- 100 gram worteltjes
- 0,5 stengel bleekselderij
- 200 gram kleine kastanjechampignons
- 100 gram hele kleine sjalotjes (formaat zilveruitje)
- 200 milliliter kippenfond of kippenbouillon
- 0,5 theelepel suiker
- peper
- zout
- voor de garnering:
- 2 eetlepels gehakte, verse peterselie
Meer Recepten
- Kippenlevertjespesto
Met kippenlevertjes, ansjovisfilets en kappertjes uit Turkije
4 porties - 10 minuten
Sauzen en marinades - bettyvandijk - Drumsticks met aardappeltjes uit de oven
Met drumsticks, aardappels en gerookt spek uit Nederland
4 porties - 1 uur en 20 minuten
Bijgerechten - jaccor - Mijn coq au vin
Met kippenbouten, doorregen spek en zilveruitjes uit Frankrijk
2 porties - 1 uur
Gevogelte - warry - Coq au Vin
Met kip, champignons en ui uit Frankrijk
4 porties - 2 uur en 20 minuten
Gevogelte - hoefblad - Coq au vin van Harm
Met kip, wijnsaus en champignons uit Frankrijk
4 porties - 2 uur
Stoofschotels - harmz
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Coq au vin
- Allergieen informatie