Allergie informatie: Kip Curry (Kare Ayam) van Kees
Terug naar het receptIngrediënten
- 750 gram kippenvlees
- 3 middel grote aardappels (optie)
- klein halve bloemkool, in roosjes (optie)
- 5 eetlepels olie
- 1 stengel citroengras
- 4 kaffir-limoenblaadjes
- 2 salamblaadjes
- 500 milliliter kippenbouillon of water
- 250 milliliter kokosmelk
- maïzena
- zeezout
- kruidenmix:
- 2 of 3 rode sjalotten, in grove stukjes gesneden
- 5 knoflooktenen, in grove stukjes gesneden
- 4 Spaanse pepers, verwijder de zaadjes
- 2 of 3 chilipepers (bird's-eye chilies)
- 1 eetlepel fijngehakte verse gember
- 2 eetlepels fijngehakte laos
- 1 eetlepel fijngehakte kurkuma
- 2 theelepels kentjoer (kencur)
- 2 theelepels tamarindepasta
- 0,5 theelepel garnalenpasta
- 5 kemirinoten
- 0,25 theelepel zwarte gemalen peper
- 2 theelepels korianderzaad
- 0,5 theelepel komijn
- 0,25 theelepel geraspte nootmuskaat
- 2 theelepels palmsuiker
- 2 eetlepels olie
Meer Recepten
- Pilav van kippendijenfilet
Met kippedijenfilet, perziken en paprika uit Nederland
4 porties - 25 minuten
Gevogelte - bettyvandijk - Zalmspiesjes
Met zalmfilet, zeezout, komijn uit Spanje
4 porties - 15 minuten
Tapas - lekker_koken - Witlofsalade met eiersalade
Met witlof en eiersalad uit Nederland
4 porties - 5 minuten
Bijgerechten - bettyvandijk - Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Rabarber-frambozencompote
Met sinaasappel, rabarber en frambozen uit Nederland
8 porties - 1 uur en 20 minuten
Voorjaar - harry1959
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Kip curry (kare ayam) van kees
- Allergieen informatie