Allergie informatie: Kip in gon bao saus
Terug naar het receptIngrediënten
- 350 gram kipfilet
- 120 gram rauwe pinda`s met vlies
- voor de marinade:
- 0,5 theelepel donkere sojasaus
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 2 eetlepels Shaoxing Rijstwijn
- 1 theelepel donkere sesamolie
- 2 theelepels maïzena
- voor de saus:
- - 1 theelepel donkere sojasaus
- - 4 eetlepel lichte sojasaus
- - 0,5 theelepel Chinese zwarte rijstazijn
- - 0,5 theelepel donkere sesamolie
- - 1 eetlepel maïzena
- - 1 eetlepel water
- - 0,5 theelepel suiker
- (óf1 zakje kant-en-klare basis voor Gon Bao
- saus, maar zelf gemaakt is natuurlijk veel lekkerder)
- verder:
- - 8 eetlepel plantaardige olie
- - 4 kleine rode pepers, ontpit en fijngesneden
- - 1 lente-uitje, in stukjes van 2 centimeter gesneden
- - 2 tenen knoflook, fijngehakt
- - 6 dunne plakjes gember van ± 2 mm
Meer Recepten
- Tomaten-courgette tapenade
Met zongedroogde tomaat, courgette en kleine rode peper uit Spanje
4 porties - 15 minuten
Tapas - tessa-colin - Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Vis roerbak
Met pangasiusfilet, courgette en broccoli uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - robancona - Kip met limoen en honing
Met maiskip, ui en sinaasappel uit Nederland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Gevogelte - jacob - Tukse kebab
Met kip, aubergine en paprika uit Turkije
4 porties - 10 minuten
BBQ - tobkok
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Kip in gon bao saus
- Allergieen informatie