Allergie informatie: Turkse linzensoep
Terug naar het receptIngrediënten
- 4 eetlepel olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, gesnipperd
- 1 aardappel, geschild en in kleine blokjes
- 1 wortel, in kleine blokjes
- 2-3 rijpe tomaten, ontveld en in blokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 200 gram rode linzen
- 100 gram rijst of bulgur
- 1250 milliliter kippen- of groentebouillon
- 2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepel gedroogde munt
- 1tl sambal
- zout
- peper
- garnering:
- 2 eetlepel boter
- 2 theelepel gedroogde munt
- partjes citroen
Meer Recepten
- Gevulde Turkse groenten
Met aubergines, tomaten, ui uit Turkije
4 porties - 55 minuten
Groentegerechten - robancona - Indiase linzensoep
Met kipfilet, linzen en runderbouillon uit India
4 porties - 35 minuten
Soepen - hermine - Wortelsalade met komijn
Met wortels, komijn en koriander uit Marokko
4 porties - 20 minuten
Salades - amber - Turkse rulle gehaktkebab
Met gehakt, aardappelen en wortelen uit Turkije
4 porties - 45 minuten
Ovenschotels - beamantel - Turkse stoofpot
Met runderpoulet, dadels en paprika uit Turkije
4 porties - 1 uur en 15 minuten
Vlees - anjaschoneveld
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Maaltijdsoepen
- Turkse linzensoep
- Allergieen informatie