-
Ik ga deze soep maken als streekgerecht op Oudejaarsavond!
Ik ken het van huis uit, Twente!
Hij is heerlijk.
Paul gaf dit recept 5/5 sterren
-
Even wil ik reageren op dit recept, misschien zijn er meer mogelijkheden voor deze humkessoep?? Maar ik heb het van mijn oma en moeder geleerd, wij beginnen met klapstuk, varkensvlees en een droge worst maar ook sperziebonen en witte bonen, snijbonen, selderie, knolselderie, prei en de aardappelen. Als specerijen: voor op smaak te maken maggi vleesbouillon, peper en nootmuskaat, dat smaak ook heerlijk
met vriendelijke groet:
Elly Reinderink.
Elly gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb 2,5 liter water gebruikt. Bij het opzetten van het vlees 1 eetlepel zout toegevoegd en later in het proces nog 3 Maggi runderbouillonblokjes. Dit is een prima verhouding!
Na een uur koken heb ik de verse worst alvast uit de soep gehaald en gesneden. Die was toen wel gaar.
Ook nog een klein potje witte bonen toegevoegd (afgespoeld, aan het einde, die hoeven alleen mee te warmen).
Aniek gaf dit recept 5/5 sterren
-
In plaats van witte boontjes doe ik er een blikje of potje lima bonen in, dat zijn dikke witte bonen, heerlijk!
Annie
Annie gaf dit recept 4/5 sterren
-
Ik ben nu de soep aan het koken ik heb het recept van mijn oudste broer gekregen en het is precies het zelfde recept als hierboven beschreven. Mijn vader maakte hem altijd voor ons en daar herinner ik mij dat ook van.
Teddy gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb het ook gemaakt, jammer dat er niet bij staat hoeveel water, want hoe dun of dik is de echte humkessoep?
Het was wel lekker!
Joke gaf dit recept 5/5 sterren
-
Wij maken het hier ook. Maar dan ook met slabonen en gerookte spekblokjes.
Annemarie gaf dit recept 5/5 sterren
-
Ik heb het gisteren voor het eerst gemaakt, uit een recepten boekje uit grootmoeders tijd en het smaakte heel erg lekker, beetje bieslook, selderij, speklappen, rundvlees,en varkenslapjes, witte bonen, klein beetje rijst(dat heb ik erin gedaan ipv aardappelen) en natuurlijk het runderbouillonblokje en beetje zout naar smaak toevoegen, het is een oud recept maar je kan het ook in een nieuw jasje stoppen. Met vriendelijke groet Roos uit Westerhaar
Roos gaf dit recept 5/5 sterren
-
Hûmke is een stukje of een klein deel van een Homp/Brok/Stuk geef mij een Homp of humke.
Dat is de uitleg van de Huistuinder die vroeger na het oogsten de Tuin netjes voor de Winter klaar maakt dan wordt er nog van alle Groenten wel iets gevonden "oons bent Zunig" Er wordt geen voedsel weggegooid. dus van alles wat gevonden werd in een grote pan en koken omdat in het najaar ook geslacht werd kwam ook daar de slacht overblijfselen in allemaal kleine stukjes "Hûmkes" dus pleur alles in een pot en geniet!
Jeigien gaf dit recept 5/5 sterren
-
Je kunt het maken zoals je zelf wilt.
Persoonlijk doe ik er ook gebakken gerookt spek in
met een grove verse worst met dikke snij en slabonen en
een klein potje witte bonen.
Belangrijker is dat dit streek-recept in ere word gehouden en bewaard word.
Zij krijgt van mij een dikke pluim en 5 sterren.
Gerrit.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Nu het goede recept, bereidingswijze zelfde alleen het vlees vervangen door varkenslapjes, gerookt spek, ribbetjes en rookworst. Snijbonen en veel selderij eventueel een stukje aardappel. Succes eet smakelijk.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Wij doen altijd allebei, paar spekjes en worst.
De worst hoort er ook in.
Bezoeker gaf dit recept 5/5 sterren
-
Volgens mijn zus moet er beslist gerookt spek in. Misschien i.p.v. de worst?