Allergie informatie: Dan dan noodles / noedels
Terug naar het receptIngrediënten
- 400 gram gedroogde tarwenoedels, volgens de verpakking bereid (ik breek de noedels in de verpakking in kleinere stukken)
- voor de noedelsaus:
- 2 eetlepels sesampasta of tahini
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel lichte of Japanse soyasaus
- 1 eetlepel Chinese zwarte azijn
- 0,5 eetlepel fijne kristalsuiker (weg te laten als gezoete zwarte azijn wordt gebruikt)
- 1,5 eetlepel chiliolie (zie mijn recept hiervoor) of meer
- voor de vleessaus:
- 400 gram runder- of varkensgehakt (ik gebruikte rund)
- 2 eetlepels gehakte knoflook
- 2 eetlepels gehakte gember
- 2 eetlepels gehakte bosui of sjalot
- 1 eetlepel Sichuanpepers uit de vijzel
- 2 eetlepels Shaoxing rijstwijn
- 3 eetlepels chilibonensaus
- bouillon of water (ik gebruikte runderbouillon)
- voor de garnering:
- gehakte bosui of koriander
- gehakte geroosterde pinda's
Meer Recepten
- Erwtensoep uit Slowcoooker
Met erwtensoeppakket, zuurkoolspek en schouderkarbonades uit Nederland
8 porties - 8 uur
Maaltijdsoepen - spikey1 - Kip-kokossoep
Met kipfilet, kokosmelk en rode peper uit Thailand
4 porties - 25 minuten
Maaltijdsoepen - heutsie - Thaise gehaktnoedels
Met rundergehakt, noedels en pindas uit Nederland
4 porties - 40 minuten
Hoofdgerechten - jacob - Telor Masak Bali dan Santen
Met ei en sante uit Indonesie
4 porties - 35 minuten
Eiergerechten - 34533 - Salsa van verse tomaten en rode ui
Met tomaten, rode ui en chilipeper uit Mexico
4 porties - 10 minuten
Sauzen en marinades - bettyvandijk
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Miegerechten
- Dan dan noodles / noedels
- Allergieen informatie