Allergie informatie: Boerenovenschotel
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 kilo runderlappen (stoofvlees) in plakken van ca. 5 centimeter
- 500 milliliter witte wijn
- 2 eetlepels cognac
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 laurierbladen
- 4 tenen uitgeperste knoflook
- 2 eetlepels fijngesneden verse tijm
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 125 gram doorregen gerookte spek, in dobbelsteentjes
- 250 gram in smalle reepjes gesneden vers mager spek
- 4 wortels, in plakjes
- 2 uien, in ringen
- 250 gram ontvelde en in plakjes gesneden tomaten
- 100 gram zwarte olijven zonder pit
- 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
- 1 eetlepel "verse" bieslook
- 1 eetlepel "verse" rozemarijn
- 1 eetlepel "verse" marjolein
- fijngehakte peterselie voor de garnering
Meer Recepten
- Boerenovenschotel
Met runderlappen, wortels en tomaten uit Nederland
4 porties - 13 uur
Ovenschotels - robancona - Boerenovenschotel met rundvlees
Met rundvlees, witte wijn en spek uit Nederland
4 porties - 2 uur en 30 minuten
Ovenschotels - ma-griet - Boerenovenschotel met lamsvlees
Met lamsvlees, witte wijn en knoflook uit Nederland
4 porties - 2 uur en 30 minuten
Ovenschotels - ma-griet - Boerenovenschotel met hamlappen
Met hamlappen, witte wijn en tomaten uit Nederland
4 porties - 2 uur en 30 minuten
Ovenschotels - ma-griet
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Ovenschotels
- Boerenovenschotel
- Allergieen informatie