Allergie informatie: Boerenovenschotel met hamlappen
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 kilo hamlappen, in plakjes van 5 cm
- 500 milliliter witte wijn
- 2 eetlepels congnac
- 3 eetlepels olie
- 2 laurierblaadjes
- 4 tenen geperste knoflook
- 2 theelepels thijm
- zout
- peper
- 125 doorregen gerookt spek, in kleine stukjes
- 250 gram mager spek, in smalle reepjes
- 4 preien, in grove ringen
- 4 wortelen, in schijfjes
- 250 gram gepelde tomaten
- 100 gram zwarte olijven
- 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
- 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
- 1 eetlepel fijngeknipte rozemarijn
- 1 eetlepel fijngesneden marjolein
- nog wat kleine takjes peterselie voor de garnering
Meer Recepten
- Rundergehakt met Munt
Met gehakt, sjalot en ketoembar uit Thailand
4 porties - 20 minuten
Vlees - 34533 - Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Oud Hollandse erwtensoep
Met spliterwten, spek en rookworst uit Nederland
8 porties - 2 uur en 30 minuten
Soepen - azuro - Witlofsalade met eiersalade
Met witlof en eiersalad uit Nederland
4 porties - 5 minuten
Bijgerechten - bettyvandijk
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Ovenschotels
- Boerenovenschotel met hamlappen
- Allergieen informatie