Allergie informatie: Zuidafrikaanse maaltijd: Bobotie en Blatjang
Terug naar het receptIngrediënten
- bobotie:
- 30 gram gemberpoeder
- 30 gram bruine suiker
- 30 gram kurkuma of scherpe kerriepoeder
- 10 gram zout
- 2 gram peper
- 60 gram boter
- 3 uien, fijngesneden
- 2 sneetjes witbrood
- 1 kilo mager gehakt
- 150 gram rozijnen
- 40 gram abrikozenjam
- 3 eetlepels azijn
- 3 eetlepels worcestersaus
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 375 milliliter melk
- 2 eieren
- laurierblad
- blatjang:
- 1 ui
- 3 appels granny smits
- 250 gram blanke rozijnen
- 250 gram suiker
- 15 milliliter water
- 1 theelepel peper
- 300 milliliter azijn
Meer Recepten
- Zuid-Afrikaanse Bobotie a la Willemieke
Met rundergehakt, lichtzure appel en chicken tonight kerrie uit Zuid-afrika
2 porties - 20 minuten
Stoofschotels - willemieke1985 - Maaltijd boon-tonijnsalade
Met bonen, tonijn en sla uit Nederland
4 porties - 10 minuten
Maaltijdsalades - fannyl - Maaltijd salade met aardappel, tonijn, paprika, tomaat en ui
Met sla, tonijn, knakworstjes uit Nederland
4 porties - 10 minuten
Maaltijdsalades - 976431 - Bobotie
Met rundergehakt, perzik chutney en masalapasta uit Zuid-afrika
4 porties - 25 minuten
Ovenschotels - bettyvandijk - Iraakse Maaltijd
Met rundergehakt, burak en courgette uit Irak
4 porties - 2 uur en 5 minuten
Vlees - robancona
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Ovenschotels
- Zuidafrikaanse maaltijd: bobotie en blatjang
- Allergieen informatie